Noutăți și comunicate

ARTmania Festival 2013 Sibiu

5 august 2013
ARTmania Festival 2013 Sibiu
Haggard si Xandria, doua premiere din Germania la Festivalul ARTmania 2013!

La ARTmania Sibiului, in acest an, publicul se va intalni in premiera cu doua dintre cele mai indragite trupe ale muzicii "symphonic metal". Haggard, ansamblul care a transformat perceptia generala despre muzica metal prin compozitiile lor cu tenta clasica, renascentista si medievala va fi adaugat pe afisul festivalului impreuna cu Xandria, trupa germana care reuseste sa imbine cu mare succes rock-ul modern si tonalitatile muzice mistice. Vineri, 9 august, vom asculta Haggard si Amaranthe in Piata Mare, iar sambata vom fi alaturi de Orphaned Land si Xandria.

Haggard la ARTmania Festival 2013 Sibiu

În peste 20 de ani de activitate, Haggard a sustinut concerte extraordinare in toata lumea si a cucerit un numar impresionant de fani. Suntem mandri sa fim gazdele show-ului lor la cea de-a opta editie a Festivalului ARTmania, un moment unic datorat maiestriei artistice, dar si atmosferei din cetatea medievala a Sibiului. Ansamblul muzical eclectic Haggard este condus de Asis Nasseri, un artist exceptional de origine afgano-germana. Asis compune toate piesele, canta la chitara, percutii si voce. Înfiintat in Munich, in 1989, Haggard avea sa devina unul dintre primele proiecte de "classical-orchestral-symphonic-metal" din lume.

Un grup de aproape 20 de muzicieni profesionisti interpreteaza opere rock folosind instrumente clasice si medievale precum violoncelul, oboiul, harpa, vioara, timpanul sau diverse tipuri de flauturi si combina intr-un mod surprinzator pasajele melodice si vocile feminine diafane, cu riff-urile de chitara, sunetele specifice muzicii metal, vocile masculine joase si ritmurile specifice genului, oferind publicului o muzica sofisticata prin concertele lor monumentale. Stilul Haggard, inca nefinisat in perioada de inceput, pana la lansarea primului demo, se detasa indiscutabil pe scena muzicala internationala prin compozitii inedite inspirate de teme inca neexplorate, ca istoria Europei in perioada Evului Mediu. Profetiile lui Nostradamus reprezinta tema celui de-al doilea album, "Awaking the Centuries" lansat in anul 2000 si albumul "Eppur Si Muove" din 2004 vorbeste despre viata lui Galileo Galilei.

"Tales of Ithiria", cel mai recent material discografic, descrie o poveste fantastica scrisa de liderul formatiei, interpretata in engleza, germana, italiana, latina si spaniola. Albumul este concentrat pe segmentele narative impletite armonios cu aranjamente orchestrale impecabile si interventii corale desavarsite.

Xandria la ARTmania Festival 2013 Sibiu

Cea de-a patra trupa care isi anunta participarea la Festivalul ARTmania in 2013, ne introduce pe un taram nascut din fuziunea rock-ului modern cu un peisaj sonor mistic: Xandria. O premiera pentru Romania, pe scena din Piata Mare, Xandria vine la Sibiu intr-o noua formula, cu Steven Wussow la bas si Manuela Kraller ca solista, ea activand in trecut ca soprana in cadrul ansamblului Haggard.

Fondat in 1994 la initiativa lui Marco Heubaum, Xandria este un proiect "simfonic metal" originar din Germania care si-a cautat o forma de expresie si si-a definitivat stilul de-a lungul mai multor ani. În etapa de inceput a trupei, Marco a creat alaturi de nenumarati artisti talentati, iar trupa s-a bucurat de recenzii pozitive din partea presei muzicale germane si a devenit "Best Newcomer of the Year", in 2001, odata cu lansarea demo-ului "Kill the Sun", cu Lisa Middelhauve ca vocal.

Albumul oficial de debut, "Kill the Sun", lansat la Drakkar Records in luna mai 2003, a fost apreciat la nivel mondial, atat din punct de vedere muzical, cat si liric. Fascinatia trupei pentru teme exotice si motive est-europene a sporit succesul discului. Dupa "Salome - The Seventh Veil" (2007), considerat pana acum cel mai bun album al trupei, Xandria revine, mai puternica decat oricand, cu un nou disc "Neverworld's End" si o senzationala voce feminina, care s-a alaturat trupei in iarna anului 2012: Manuela Kraller.

Xandria va urca pe scena Festivalului ARTmania 2013, promovand cel mai nou material de studio, "Neverworld's End". Spre deosebire de primii sai zece ani, cand Xandria avea un stil ce se apropia mai mult de stilul gothic metal cu influente electro, "Neverworld's End" aduce o schimbare majora in sound-ul trupei, ajungand la un nivel mai inalt de complexitate in zona muzicii "symphonic metal".


De opt ani, Festivalul ARTmania reuneste artisti din toate colturile lumii, promovand schimbul intercultural intr-unul dintre cele mai frumoase orase medievale din Europa de Est: Sibiu. Cu sprijinul partenerilor sai, platforma culturala ARTmania ofera iubitorilor de arta un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente dedicate artelor frumoase. În 2013, Festivalul ARTmania are loc in perioada 5-11 august 2013 si este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Biletele si abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achizitionate de pe shop.artmania.ro din orice tara, iar pentru publicul din Romania acestea sunt disponibile si in reteaua Eventim si pe myticket.ro, la pretul de 80 lei/abonament si 70 lei/zi, pana la sfarsitul lunii februarie, ajungand la 150 lei/abonament si 100 lei/zi in perioada festivalului.

Urmariti http://www.artmaniafestival.ro si http://facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutati.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top