Noutăți și comunicate

ARTmania Festival 2019 - locul de intalnire pentru 10.000 de fani pe zi ai muzicii rock si ai evenimentelor culturale

29 iulie 2019
ARTmania Festival 2019 - locul de intalnire pentru 10.000 de fani pe zi ai muzicii rock si ai evenimentelor culturale
Cea de-a 14-a editie a ARTmania Festival din Sibiu a fost locul de intalnire a 10.000 de festivalieri/zi, care au ascultat live unele dintre cele mai mari numele ale scenei internationale, pe parcursul a doua zile de maratoane artistice: concerte, evenimente culturale si activari inedite!

De asemenea, in premiera pentru un festival din Romania, incepand cu cea de-a 15-a editie, ARTmania Festival va implementa conceptul de "Donatie pentru invitatie" pentru a sprijini o cauza sociala pe care festivalul o va sustine in respectivul an. Astfel, cu exceptia celor care lucreaza efectiv la acest eveniment, toti participantii la festival vor avea acces in zona festivalului doar in baza cumpararii unui bilet/abonament, fie, in cazul posesorilor de invitatii, platind o fractie din costul acesteia catre o cauza sociala. Sumele platite de cei din urma vor ajunge direct in contul acestei cauze sociale.

Pentru anul 2020, cauza pe care ARTmania Festival o sustine este constructia primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica ridicat in ultimii 30 de ani in Romania, un proiect al "Asociatiei Daruieste Viata".

ARTmania Festival 2019 - premiere la nivel artistic

  • Wardruna (Norvegia) una dintre cele mai apreciate trupe de neo/ dark folk, cunoscuta publicului larg din Romania in special datorita serialului Vikings, a concertat pentru prima data in Romania.
  • Madrugada (Norvegia) au fost actorii unei duble premiere: s-au reunit pentru prima data dupa o pauza de 10 ani si au concertat pentru prima data in Romania, trupa alegand ca ARTmania Festival sa faca parte din turneul lor de revenire.
  • Dream Theater (SUA), pionieri ai genului progressive-metal, au adus la ARTmania Festival unele dintre cele mai cunoscute piesele si "Distance over Time", cel mai recent album de studio, cel de-al 14-lea material scos in cei peste 30 de ani de cariera ai trupei.
  • Opeth (Suedia) unul dintre cele mai cunoscute nume ale industriei muzicale internationale, a revenit la ARTmania Festival la 10 ani de cand a urcat pe scena din Piata Mare si a concertat in premiera in Romania.
  • Architects (UK), una dintre cel mai bine cotate trupe de metalcore de pe scena internationala, a urcat pentru prima data pe scena din Piata Mare a festivalului.
Line-up-ul a fost completat de Alcest (Franta), fondatorii unui nou subgen muzical numit "blackgaze", de Fjørt, trupa germana de post-hardcore cu energie debordanta si de Möbius, un duo slovac cu influente de stoner rock, doom si sludge metal.
ARTmania Festival 2019ARTmania Festival 2019ARTmania Festival 2019

Evenimente conexe ARTmania Festival 2019

In perioada 26-27 iulie 2019, rock-ul a scris in Sibiu povestea iubitorilor de muzica, prin prezenta celor mai cunoscute trupe din strainatate sau de la noi. Astfel, pe langa spectacolele din Piata Mare, pasionatii de sunete au participat la petreceri si la concerte alternative, cu intrare gratuita. Acestea au fost sustinute in diferite pub-uri din Sibiu sau in Piata Mica, parte din editia a 3-a a East European Music Conference & Showcase Festival: Blue Velvet, Gramofone, Marú, JazzyBIT, Am Fost La Munte Si Mi-a Placut sau Coma.

Concertele au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participantii la ARTmania Festival au avut intrare gratuita, in baza bratarii de festival:
  • Proiectii de filme - in colaborare cu Caravana TIFF si de Luna Plina International Film Festival
  • Targ de viniluri ("Vinil Mania") - in colaborare cu revista Sunete si cu Vinilarium
  • Sesiuni de lectura dedicate pasionatilor de carti - in colaborare cu Librariile Humanitas si cu Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu
  • Seminar dedicat muzicii si instrumentelor traditionale muzicale nordice sustinut de unul dintre membrii trupei Wardruna
  • Ateliere practice de tehnici traditionale de cusut ie pentru pasionatii de design, traditii si de mestesuguri - cu sprijinul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA" din Sibiu.
  • Vizite la muzee - cu sprijinul Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale "ASTRA" din Sibiu
  • Expozitie de fotografie pentru pasionatii de imagini: expozitia foto "Focus FITS ", a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu


Alaturi de partenerii si de sponsorii care au contribuit la transformarea in realitate a povestii ARTmania din acest an, o echipa de peste 300 de angajati si voluntari ARTmania Festival a lucrat intens, contracronometru, pentru a oferi o experienta inedita publicului prezent in fiecare zi de festival.

In perioada ARTmania Festival a avut loc si cea de-a treia editie a East European Music Conference and Showcase Festival (EEMC), conferinta internationala dedicata profesionistilor din industria muzicala. Intre 25 - 27 iulie 2019, aceasta a devenit locul de intalnire si de discutie al industriei muzicale romanesti si al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialisti in domeniu.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top