Noutăți și comunicate

CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE Tribute, la Sala Radio

31 martie 2016
CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE Tribute, la Sala Radio
Joi, 31 martie 2016, Jazz Syndicate Live Sessions prezintă un concert de excepție, un tribut adus legendarilor CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE, de la ora 20:00, la Sala Radio din Capitală. Concertul este reprogramat din toamna anului trecut, iar biletele cumpărate pentru evenimentul din 2015 sunt valabile.



Cinci muzicieni ai noului val de jazz se vor reuni pe scenă pentru a le dedica o seară de neuitat celor care au fost doi dintre cei mai aclamați artiști de jazz din toate timpurile: Bird și Dizzy.

Pe scena Sălii Radio va urca un All Star Band, format din saxofonistul stabilit în Olanda, Cătălin Milea și trompetistul Sebastian Burneci - leader al Bucharest Jazz Orchestra, iar secția ritmică va fi asigurată de câștigătorul “Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015” Sorin Zlat, la pian, Adrian Flautistu la bas și Iulian Nicolau la baterie.

Despre Bird și Dizzy s-ar putea scrie pagini întregi, fără a epuiza nici pe departe impresionantele cariere ale celor doi, sau influența pe care au avut-o asupra muzicii jazz.



CHARLES PARKER, cunoscut și ca "Yardbird", sau mai simplu "Bird", a fost un saxofonist și compozitor american de jazz de geniu.

Parker a fost un influent solist de jazz și o figură marcantă în dezvoltarea stilului Be-Bop, un stil caracterizat de ritmuri amețitoare, tehnică virtuoasă și improvizație. Parker a introdus idei armonice revoluționare în jazz, iar tonul său varia de la curat și penetrant, la dulce și sobru. Acesta a fost poreclit încă de la începutul carierei "Yardbird", iar această poreclă, mai ales sub forma prescurtată "Bird", a inspirat titlurile a numeroase compoziții ale artistului, precum “Yardbird Suite”, “Ornithology”, “Bird Gets The Worm” sau "Bird of Paradise". Parker a fost o figură emblematică pentru celebra generație Beat, personificând muzicianul de jazz ca artist care nu face compromisuri, mai degraba intelectual decât entertainer.

JOHN BIRKS "DIZZY" GILLESPIE a fost un trompetist, șef de formație, compozitor și - ocazional - vocalist american de jazz. Contributia sa la dezvoltarea acestui stil muzical a fost imensă.

Unul dintre cei mai mari trompetiști de jazz din toate timpurile (unii spun că cel mai mare!), Dizzy era un instrumentist atât de complex încât contemporanii săi au ajuns să îi copieze pe Miles Davis sau Fats Navarro, până când, abia la începutul anilor ’70, Jon Faddis a reușit să îi recreeze stilul. Bereta lui și ochelarii cu ramă groasa, stilul său “scat” de a cânta, trompeta și obrajii umflați, precum și personalitatea lui veselă au fost esențiale în popularizarea stilului Be-Bop.



Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta:

* KENNY GARRETT Quintet - 21 Aprilie, Sala Radio
* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai, Sala Radio
* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie, Sala Radio

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim.ro și în Rețeaua IaBilet.ro.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=rFFfoLhxgmI
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1477662349214056/

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions și recomandat de MAGIC FM


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top