Noutăți și comunicate

Concert At the Gates în Club Quantic

6 decembrie 2018
Concert At the Gates în Club Quantic
Joi, 6 decembrie 2018 sunteţi invitaţi începând cu ora 19:00 în Club Quantic la un concert al trupei At the Gates. Cunoscuta formație se întoarce la sfârșitul acestui an în România pentru a prezenta publicului român albumul "To Drink from the Night Itself", lansat pe 18 mai via Century Media.



Biletele pot fi achiziționate online pe www.AmBilet.ro la următorul preț:

  • 69 lei (primele 100 bilete) - Categorie Presale 1
    Cumpărătorii categoriilor de bilete Presale 1 și Presale 2 vor intra la extragere la sorți pentru 10 pass-uri Meet & Greet cu trupa.
  • Următoarele categorii de prețuri vor fi anunțate după epuizarea primei categorii de bilete anunțate mai sus.



AT THE GATES

Cunoscuţi ca piatră de temelie a scenei death-metal din Göteborg (Gothenburg), suedezii de la At the Gates rămân până astăzi creatorii unei expresii muzicale puternic individualizate. Fără îndoială că In Flames sau Dark Tranquillity sunt nume cel puţin la fel de bine cunoscute, însă pentru fanul devotat de metal extrem, At the Gates are o latură mai profundă, atât în versuri cât şi în expresia pur muzicală.

Primele două albume, "The Red in the Sky Is Ours" şi "With Fear I Kiss the Burning Darkness", îmbină un death-metal melodios cu elemente melancolice de doom, expresii ale furiei, tristeţii şi ale unei profunzimi întunecate care îşi trage rădăcinile, după cuvântul unui cronicar al vremii, din întâlnirea dintre viziuni dostoievskiene şi gândul la moarte.

Evoluţia către un death-metal cu tempo-uri mai tradiţionale se face păstrând aerul original dat de temele melodioase ale chitarelor şi de vocea inconfundabilă a lui Tomas Lindberg. Deşi "Terminal Spirit Disease" şi "Slaughter of the Soul", lansate în 1994, respectiv 1995, aşează At the Gates definitiv în rândul trupelor importante ale deceniului, membrii se hotărăsc să pună capăt proiectului.Va fi nevoie de 19 ani şi de diferite "reîntâlniri", dedicate iniţial doar concertelor, pentru ca povestea să se reia, în 2014, cu "At War With Reality", un album la fel de proaspăt şi original, o incursiune în lumea realismului magic marcată şi de colaborarea cu artistul grafic Costin Chioreanu.

Concertele îi aduc din nou în prim-plan pe suedezi, iar tradiţia death-metal, neabătută niciun pic în direcţia "core" adoptată de unii dintre contemporanii din Gothenburg, continuă să fie exploatată cu o doză matură dar la fel de entuziastă de creativitate. În ciuda plecării unuia dintre principalii compozitori, chitaristul Anders Björler (al cărui frate, Jonas, rămâne basistul trupei), At the Gates îşi continuă activitatea componistică şi revine cu un titlu demn de tradiţia primelor albume, "To Drink from the Night Itself". Povestea continuă…

https://www.youtube.com/watch?v=dy-FHDx4_Pw


Mai multe detalii la https://www.facebook.com/events/599516793748279
Un eveniment Promusic Events & Maximum Rock


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top