Noutăți și comunicate

Concert Föllakzoid și Cantenac Dagar în Club Control

16 octombrie 2019
Concert Föllakzoid și Cantenac Dagar în Club Control
Miercuri, pe 16 octombrie 2019, sunteți așteptați după ora 20:00 la Control Club, unde are loc concertul formației sud-americane Föllakzoid. În deschidere: duo-ul experimental francez Cantenac Dagar. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.


Despre Föllakzoid

Space-rockerii din Chile se află în turneul european de promovare a celui mai recent album, intitulat I, un disc cu puternice influențe minimal techno, lansat în august 2019 de Sacred Bones Records.

La origine o trupă psych-rock fondată în 2009 în Santiago, Chile, Föllakzoid se remarcă prin sound-ul unic și ritmurile hipnotizante, inspirate de muzica străveche din Anzi și transpuse în prezent cu mijloacele muzicii electronice moderne.
Formația are în palmares patru albume, înregistrate în studioul propriu, Blow Your Mind, apariții la festivaluri ca ATP sau Lollapalooza, precum și colaborări cu J. Spaceman (Jason Pierce de la Spacemen 3 și Spiritualized) sau Atom™ (artistul german de muzică electronică Uwe Schmidt).

Alcătuită în prezent din Diego Lorca (percuție) și Domingæ Garcia-Huidobro (chitară), Föllakzoid a lansat, în august 2019, al patrulea album, intitulat I, la Sacred Bones Records. Noul disc continuă experimentele în zona muzicii electronice, fiind compus din explorări îndelungi, cu puternice influențe minimal techno.Föllakzoid
Spre deosebire de albumele anterioare, care au fost înregistrate dintr-o bucată, cu toți instrumentiștii laolaltă, noul disc încearcă o nouă abordare deconstructivistă: timp de trei luni, au fost realizate peste 60 de înregistrări izolate ale partiturilor de chitară, percuție, bas, sintetizator și voce. Ulterior, producătorului Atom™, care nu a fost prezent la înregistrări, i s-a cerut să reasambleze secvențele, fără nicio limitare în privința structurii sau duratei. Au rezultat patru piese între 13 și 17 minute fiecare, ce alcătuiesc albumul I.

"Vă invităm să ne însoțiți într-o experiență comună, lăsându-ne conduși de o formă non-rațională de artă sonică și energia emanată de aceasta", spune Domingæ Garcia-Huidobro, în prezentarea albumului. https://youtu.be/pCiuhIuC3Rg


Înaintea concertului de la București, Föllakzoid vor concerta și la Cluj-Napoca (marți, 15 octombrie, la Form Space).
https://follakzoid.bandcamp.com/
Concertul Föllakzoid de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/675169339562465/
Biletele pot fi achiziționate la prețul de 35 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: https://eventbook.ro/partners.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top