Noutăți și comunicate

Concert Methadone Skies și Salmastra in club Quantic

23 mai 2019
Concert Methadone Skies și Salmastra in club Quantic
Methadone Skies va lansa cel de-al patrulea album - Different Layers of Fear - printr-un concert în Club Quantic, joi, 23 mai 2019, de la ora 19:30. În deschidere vor cânta cei de la Salmastra.

Prețul uni bilet este de:
- 20 lei (în earlybird - primele 50 bilete),
- 25 lei până miercuri, 22 mai inclusiv,
- 30 lei, in ziua evenimentului.

Biletele se pot achizitiona prin:
iaBilet.ro -> http://bit.ly/2GWDmEq
AmBilet.ro -> http://bit.ly/2Wikt51


Informații despre Methadone Skies

Methadone Skies este o formație muzicală independentă din Timișoara. Activă din 2009, ea abordează un mix eclectic de psychedelic și stoner rock/metal cu diverse influențe precum post rock, doom metal și progressive rock. Grupul nu și-a impus niciodată limite în experimentele sale, de aceea fiecare din cele 3 albume lansate îmbină stiluri diferite provenite în principal din jam session-uri. Anul 2019 marchează aniversarea de 10 ani a cvartetului timișorean, iar cel mai bun mod de a o celebra este prin muzica nouă și concerte.

Astfel, pe data de 10 mai 2019, Methadone Skies va lansa cel de-al 4-lea album de studio, Different Layers of Fear prin propriul lor imprint, Haywire Records. Discul va conține 7 piese, ce au un total de 72 minute. Materialul prezent este cel mai divers si grandios, lăsand în fundal stoner rock-ul, focusându-se pe elemente de post rock, doom metal, psychedelic si progressive rock. Chiar și așa, identitatea muzicală a trupei a ramas intactă, extinzându-și în schimb, orizonturile muzicale.

(2)concert-methadone-skies-i_ULIVELYK4VQPX1M.jpg
Different Layers of Fear a fost înregistrat și editat la Consonance Studio Timișoara de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membrii dordeduh, Sunset in the 12th House) în perioada Octombrie - Decembrie 2018. Apoi, a fost mixat și masterizat de către James Plotkin (care a lucrat cu o multitudine de artisti precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple, s.a.m.d) în Decembrie 2018 - Ianuarie 2019. Clape și sintetizatoare adiționale au fost adăugate de către Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar pe piesa 'A Glitch in the Sun' trupa a colaborat din nou cu Davide Straccione (Zippo, Shores of Null), acesta fiind la voce (primul featuring al solistului Italian a fost pe ‘Tatabong’, de pe albumul Eclectic Electric lansat in 2014). Grafica a fost realizată în intregime de către Mihai Mănescu (aka Obsidian Nibs)

Lista piese:
1. Where Were You When We Were Into the Void
2. God Help Us All
3. Focus
4. Contra
5. Ol’Painless
6. A Glitch In The Sun
7. Manos

Methadone Skies au susținut concerte în diferite locații din întreaga Europa și au cântat la festivaluri precum Lake on Fire, Exit Festival, Revolution Festival, Pietrasonica Festival, Tube Cult Fest, Rockt den See, Soundart Festival, printre altele mai mici de nisa. Grupul a împărțit scena cu formații renumite precum Samsara Blues Experiment, My Sleeping Karma, Motorpsycho, Yawning Man, Belzebong, 1000MODS, Toner Low, Stoned Jesus, s.a.m.d. În această primavară, formația va promova noul album printr-un mini turneu romanesc, dar si o serie de concerte in Ungaria, Serbia, Germania si Austria. Mai multe concerte vor urma in urmatoarele luni.

Teaser Trailer, ,Different Layers Of Fear"
https://www.youtube.com/watch?v=1O_23ZQ6RGI
Linkuri:
Bandcamp - https://methadoneskies.bandcamp.com
Soundcloud - https://soundcloud.com/methadone-skies
Facebook - https://www.facebook.com/MethadoneSkies/


Detalii despre Salmastra

Energie maximă, volum maxim, rock maxim! Într-un cuvânt, Salmastra! Bucureștenii scot ce-i mai bun din influențele clasice de metal combinate cu vibrațiile moderne și vin cu drive puternic pe scena de la Quantic.

Mai multe despre trupă găsiți pe facebook: https://www.facebook.com/salmastraband/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top