Noutăți și comunicate

Concert Paula Seling, Rona Hartner, Maria Radu in amintirea unei dive - Amy Winehouse

11 august 2011
Concert Paula Seling, Rona Hartner, Maria Radu in amintirea unei dive - Amy Winehouse
Marți, 23 august 2011, Ciuc Premium prezintă un eveniment-tribut în memoriam Amy Winehouse, în Piața George Enescu din București. În deschidere, de la ora 20:00, Paula Seling, Rona Hartner și Maria Radu vor aduce în fața publicului propriile versiuni ale celor mai faimoase hituri semnate de diva britanică, iar de la ora 21:30 va fi proiectat pentru public DVD-ul "I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)". Evenimentul este organizat de Events, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și Universal Music Romania. Accesul este gratuit.

Viata rock'n'roll s-a dovedit fatală multor artiști, dar puțini au captat în asemenea măsură atenția publicului precum controversata Amy Winehouse. Vocea nazală, spiritul ascuțit, licențios, talentul uriaș și felul ei diferit de a fi, adesea neînțeles, până și imperfecțiunile combinate cu vulnerabilitatea atât de aparentă i-au adus la picioare sufletele a milioane de fani. Muzica sa a vorbit oamenilor atât de convingător încât cele două discuri ale sale, "Frank" si "Back to Black", s-au vândut pânî acum într-un total de mai mult de 12 milioane de exemplare în întreaga lume. La exact o lună de la dispariția sa fulgerătoare, trei dintre cele mai frumoase voci feminine românești, Paula Seling, Rona Hartner și Maria Radu aduc un omagiu acestei fascinante figuri a muzicii pop, o imagine în oglindă a lui Kurt Cobain, al cărui deces, în 1994 (de asemenea, la 27 de ani) a fost precedat de abuzul de droguri și de frustrarea față de succesul căruia nu putea să-i facă față. "Aveam nevoie de câteva artiste cu un timbru aparte, cu aceeași putere de seducție pe care-o avea Amy Winehouse, ca să recreăm emoția unei reîntâlniri autentice cu muzica sa" spune Sorina Burlacu, Director General Events.

2-ConcertPaulaSelingRonaHar_59399.jpg

Paula Seling: "De când ma știu, am fost fan... Janis Joplin! Amy Winehouse este, cred eu, un fel de Janis Joplin a ultimei generații. Cu bunele și cu relele acumulate între timp. Multe se pot spune în contradictoriu, probabil. Dar un lucru este cert: muzica ei va rămâne. Gestul nostru de acum nu este decat un mic omagiu adus unei artiste cu destin tragic, care se alătură celebrei galerii care îi reunește pe Jimi Hendrix, Janis Joplin și Jim Morrison."

4-ConcertPaulaSelingRonaHar_57424.jpg

Rona Hartner: "Sunt foarte încântată că cineva a avut ideea asta și emoționată că m-a avut în vedere pentru realizarea ei. Am fost realmente afectata de dispariția terestra a lui Amy. N-am putut dormi timp de o săptămână pentru ca o visam mereu venind la mine și cerându-mi să ma tatuez cu numele ei. I-am făcut slujbe de pomenire la biserica la care merg eu în Paris și, totuși, simteam că îi sunt încă datoare într-un fel. Am reînceput să-i ascult/cânt piesele cu altă atenție și iată că Cineva Acolo Sus a aranjat lucrurile în așa fel încât să pot transmite unui public (culmea, din țara mea natală!) ce îmi spune acum muzica ei". Rona Hartner va veni special de la Paris pentru acest eveniment.


3-ConcertPaulaSelingRonaHar_97047.jpg
Maria Radu: "Când am descoperit-o am fost șocată. Într-o lume muzicală în care se pune accentul numai pe imagine, Amy Winehouse reprezenta talentul pur... o voce inconfundabilă, personalitate puternică și mult feeling. O pun pe aceeași treaptă cu marile voci ale lumii: Aretha Franklin, Etta James, Whitney Houston. .. Pentru mine rămâne unică."

DVD-ul "I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)" include piese de referința de pe albumul de debut al lui Amy Winehouse, "Frank", și, de asemenea, de pe "Back to Black": "You Know I'm No Good", "Tears Dry On Their Own", "Valerie", "Rehab" și multe altele. Este un recital emoționant de aproape 60 de minute de concert live, înregistrat la Londra, la Sheperd's Bush Empire.

Ciuc Premium este berea oficială a evenimentului ÎN AMINTIREA UNEI DIVE - AMY WINEHOUSE. Astfel, berea Ciuc Premium continuă tradiția de anul trecut de a se asocia cu unele dintre cele mai mari evenimente de muzica live de calitate.

Parteneri media: Sapte Seri, Adevarul, OK!, Catavencii, Elevate. Parteneri: Media Image, Comunicatedepresa.ro, ROI Media, Green Pixel, Rol.ro.

Sursa: Events
http://www.events.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top