Noutăți și comunicate

Concert The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble si Solstafir la DBE4

17 august 2012
Concert The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble si Solstafir la DBE4
Intre 17 si 18 august 2012, DBE4 va fi incheiat de trupele The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (Olanda) si Solstafir (Islanda). Acest eveniment va avea loc in Cetatea Alba Iulia.

THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE este o trupa cu un sunet pe cat de misterios, pe atat de incitant. Abordarea Experimental Ambient DarkJazz este una noua pentru concertele din Romania iar reprezentia lor din data de 18 august 2012 va inchide DBE4. Nu foarte vorbaret insa, cu punctari simple, Jason ne dezvaluie cate ceva din secretele acestui fantastic grup olandez.

THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE, un nume de-a dreptul ciudat si complex pentru o trupa. Ce legaturi ascunse posibile exista intre acest nume si Nosferatu sau Metropolis? Sau nu sunt?

"Nu, nu exista vreo legatura intre aceste filme si numele trupei. THE KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE a fost creata ca fiind ceva misterios si atemporal."

De ce si cum v-ati decis sa infiintati aceasta trupa?

"Avem o biografie detaliata pe site-ul nostru: http://www.tkde.net, care explica intreaga istorie a trupei. "

Trupa are 11 ani de activitate. Ati pornit ca trupa ca un duo si acum exista o trupa completa. Care sunt cele mai importante detalii ce privesc istoria, membrii, lansarile oficiale si aparitiile live a trupei?

"Ar fi mai bine sa redirectionez iar cititorii catre siteul nostru. Contine intreaga biografie si discografie."

Cine compune muzica? Numai Jason si Gideon sunt implicati in proces?

"In mare masura eu si Gideon. Procesul poate varia, nu exista o metoda standard de a compune. Uneori si ceilalti membri adauga propriile lor idei."

Membrii locuiesc in orase si tari diferite. Nu ti se pare dificil sa compui muzica in acest fel?

"Nu neaparat, multumita miracolelor internetului, e foarte usor sa lucrezi prin intermediul lui."

Ati lansat un album magnific anul trecut, plin de obscuritate si nostalgie"¦ I-am acordat nota maxima in recenzia mea. Ce feedback ati obtinut in urma acestei lansari?

"Au fost destul de bune. Toate recenziile au fost foarte pozitive, deci a fost un an destul de bun pentru trupa."

Citeste tot interviul AICI.


Evenimente recomandate

Top