Noutăți și comunicate

Donație pentru invitație - conceptul pe care ARTmania îl implementează de la ediția 2020

5 august 2019
Donație pentru invitație - conceptul pe care ARTmania îl implementează de la ediția 2020

East European Music Conference & Showcase Festival 2019 la final - anunțul făcut în cadrul evenimentului în premieră pentru un festival din România: ARTmania implementează conceptul "Donație pentru invitație" începând cu ediția din 2020!

ARTmania Events, organizatorul ARTmania Festival din Sibiu și East European Music Conference & Showcase Festival, implementează începând cu ediția din 2020, în premieră pentru un festival din România, conceptul "Donație pentru invitație".

Anunțul a fost făcut în cadrul celei de-a 3-a ediții a East European Music Conference & Showcase Festival, prima conferință internațională de la noi dedicată profesioniștilor din industria muzicală, care a avut loc între 25 - 27 iulie 2019, devenind locul de întâlnire și de discuție al industriei muzicale românești și al operatorilor culturali cu unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu.

"Doar cei care lucrează efectiv la producția evenimentului vor avea acces în zona festivalului fără a plăti fie biletul, fie o fracție din costul acestuia, în cazul posesorilor de invitații. Sumele plătite de cei din urmă vor ajunge direct în contul unei cauze pe care Festivalul o susține în fiecare an. Pentru anul 2020, cauza pe care ARTmania Festival o susține este construcția primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică ridicat în ultimii 30 de ani în România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață", a declarat vineri, la Sibiu, în primul panel al conferinței East European Music Conference 2019, directorul ARTmania, Codruța Vulcu.

"Ne bucurăm că ARTmania se alătură inițiativei #NoiFacemUnSpital și că fanii festivalului ARTmania pot dona, în cadrul evenimentului, pentru Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. De altfel, festivalul a adunat o comunitate faină în jurul său, de oameni implicați, care înțeleg cât de important este să faci lucrurile să se întâmple. Cred că ideea de «Donație pentru Invitație» este o modalitate bună de responsabilizare și educare - oamenii trebuie să învețe să-și arate respectul față de eforturile celuilalt, dar și să-și asume responsabilitatea acțiunilor lor. În cazul nostru, orice donație poate fi urmărită pe platforma de fundraising «Bursa de Fericire», iar oamenii văd exact unde a mers investiția lor." a declarat Oana Gheorghiu, fondator Dăruiește Viață.


ARTmania consideră că un festival este mai mult decât un loc în care niște oameni vin să asculte muzică live. "Un festival este o comunitate, este o societate în miniatură, dacă-mi este permisă metafora", spune Codruța Vulcu. "Și orice comunitate are o putere care este, de fapt, de multe ori, mai mare decât suma puterilor indivizilor care o compun. Iar această comunitate este frumos și bine să se activeze pentru câte o cauză socială comună tocmai pentru a da valoare acestei puteri pe care o are", a continuat directorul festivalului.

Alături de Codruța Vulcu, la discuție au mai participat Directorul Executiv al Fundației Comunitare Sibiu și al Maratonului Internațional de la Sibiu, Ciprian Ciocan, dr. Camelia Grigore, Manager al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Oana Giurgiu, Directorul Executiv al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj și una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu.

Cei cinci au vorbit fiecare despre importanța sprijinului pe care industria culturală și de entertainment îl poate oferi cauzelor sociale, fie din perspectiva de organizatori de evenimente, fie de facilitatori sau beneficiari în cadrul unuia dintre panelurile conferinței, "TAKE A STAND".

Parteneriatul ARTmania Festival cu Asociația Dăruiește Viață va presupune sprijin pe mai multe paliere. Dincolo de sprijinul direct al membrilor comunității festivalului ARTmania, oferit cauzei prin donațiile directe de la cortul "Dăruiește Viață" ce a fost amenajat în zona festivalului, tot în contul celor care construiesc Spitalul vor merge și donațiile din partea invitaților la concertele din Piața Mare de la Sibiu de anul viitor.

În plus, organizatorii festivalului și-au asumat activarea artiștilor internaționali pe care i-au prezentat publicului la ediția ce tocmai s-a încheiat, iar artiștii au semnat bucuroși obiecte pe care fanii le vor putea cumpăra la licitație într-un eveniment caritabil. Și acești bani vor merge, evident, în continuarea construcției și dotării Spitalului.

"Artiștii cu care ARTmania a colaborat de-a lungul anilor au rămas aproape de noi, așa că avem și alte surprize pentru fanii lor, surprize pe care le vom oferi, firește, tot cauzei pe care am ales să o susținem, pentru a fi scoase la licitație în beneficiul proiectului construcției spitalului", a mai spus directorul festivalului.

#takeastand, un concept din ce în ce mai cunoscut căruia i se alătură din ce în ce mai multe festivaluri europene, concept inițiat și promovat de European Festival Association - YOUROPE. "Take a stand" presupune ca, dincolo de muzica ce-i adună laolaltă pe fani, festivalurile să sprijine, prin platformele în care practic ele însele se transformă, prin acțiuni punctuale sau prin awareness, cauze sociale importante și relevante.

Festivalurile nu mai sunt de multă vreme doar niște scene pe care niște artiști cântă și niște oameni vin să-i vadă, ele sunt deja parte dintr-un mod de viață, iar o existență sănătoasă trebuie să aibă și această componentă: grija față de cei din jur. Fie că vorbim despre copiii bolnavi de care statul nostru nu reușește să se îngrijească într-un un mod decent, fie că vorbim despre colectarea selectivă, fie că vorbim despre consumul de plastic. Oamenii trebuie să cunoască aceste probleme și, natural, odată ce le cunosc, ajung să sprijine cauzele menite să repare disfuncționalități", a mai spus Codruța Vulcu, "creierul" din spatele festivalului ARTmania.

În 2020, ARTmania Festival, eveniment organizat în Piața Mare din Sibiu, ajunge la cea de-a 15-a ediție.

Despre East European Music Conference & Showcase Festival
Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC - Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum: Emagic, Electric Castle, Summer Well, ARTmania sau Untold, printre alții. EEMC este un proiect susținut de Kaufland România.

"SIBIU - Festival City" - East European Music Conference & Showcase Festival 2019 este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

"SIBIU - Festival City" este un proiect multicultural cu obiectivul de a reconfirma statutul orașului Sibiu de jucător important pe piața europeană a consumatorilor de cultură și a producătorilor de evenimente culturale. Cu o remarcabilă tradiție și experiență în organizarea și promovarea evenimentelor de anvergură, orașul Sibiu devine platformă regională de dialog pentru toate entitățile implicate în industria spectacolului, atât din România, cât și din Europa, și își asumă rolul de promotor în atragerea investițiilor internaționale, cu impact direct asupra cetățenilor și a autorităților locale.

Aflată la cea de-a treia ediție, reuniunea internațională East European Music Conference (EEMC) și-a asumat misiunea de a menține o dezbatere sănătoasă între entitățile care activează în industria muzicală din România, începând de la reprezentanți ai sectorului privat - organizatorii de spectacol, până la experți internaționali și autorități ale statului direct implicate în reglementările legislative ale acestei industrii.

În contextul unei piețe aflate în ultimii ani în continuă creștere, promoterii locali acționează încă într-un mediu confuz, cu o legislație depășită, care nu include prevederi specifice pentru industria concertelor și a festivalurilor, astfel încât este necesară o platformă de comunicare care să faciliteze contactul direct și problematizările punctuale. Organizatorii locali au căutat soluții într-un schimb de experiență cu promoterii români și internaționali. Fără schimbări semnificative în reglementările aflate în vigoare în România, fără schimbări legislative care să survină unor dezbateri constructive, nu pot fi așteptate schimbări rapide sau sănătoase pe piața locală. Iar misiunea asumată de EEMC, pe termen lung, este de a sprijini evoluția sectorului local de evenimente live și alinierea acestuia la standardele industriei europene de Festivaluri și Concerte.

East European Music Conference s-a desfășurat în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania (ediția a 14-a), contribuind la transformarea Sibiului, prin muzică și artă, într-o veritabilă Capitală a Culturii Europene.


Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment ("entertainment"), este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.


Pentru mai multe informații vă rugăm contactați: press@artmania.ro



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top