Noutăți și comunicate

GBOB Romania 2015 - record national de premii

10 iunie 2015
GBOB Romania 2015 - record national de premii
1. Statistica premiilor GBOB Romania 2015

Astăzi prezentăm statistica premiilor după patru etape.
Ne mândrim cu faptul că (deja) GBOB Romania 2015 este competiția autohtonă care a oferit cele mai multe premii formațiilor autohtone… Trebuie avut în vedere faptul că GBOB România 2015 nu se află încă la jumătatea competiției. Mai sunt încă 5 Semifinale de parcurs înainte de Finala Națională, dar dorim să se afle că deja am depășit orice record de număr de premii oferite de un singur concurs muzical în România.

La Festivalul Top-T Buzău în anii lui de glorie, se acorda Marele Premiu și premii pentru locurile 1, 2 și 3 pe două secțiuni (alternative și metale), premii pentru cel mai bun solist, chitarist, basist, clăpar, baterist, instrument de suflat, premiul publicului, premiul juriului și poate încă un premiu special… în total maxim 17 premii într-o ediție de concurs…

Până acum la ediția din 2015 a concursului GBOB România au participat 51 de formații în 4 Semifinale regionale G-BOB (Transilvania, Oltenia, Muntenia și Crișana-Maramureș); 14 oameni angrenați în domeniul muzical au participat în juriu și s-au acordat 23 de premii la 16 grupuri muzicale diferite!

...(și aici nu am ținut cont de premiul Dusty Sounds de la Cluj acordat tuturor participanților la etapa respectivă)

La Râmnicu Vâlcea s-au oferit 7 premii la 6 formații diferite!

La Oradea, Riot Monk a devenit cea mai premiată formație din istoria G-BOB România, plecând acasă cu patru premii din partea juriului (dar fără să se califice în Finală).

Toate formațiile care au participat în competiție până acum au primit un voucher de reducere de la Guitar Shop Romania.

Pentru o analiză mai atentă, enumerăm premiile acordate în fiecare etapă încheiată a competiției GBOB România 2015 din prima jumătate de an în următorul articol din revista de critică muzicală, ClickZoomBytes: http://czb.ro/articol/9413/

Deoarece avem de gând să organizăm 9 Semifinale GBOB regionale în 2015, spre deosebire de regula internațională - prin care se califică o singură formație din etapa Semifinalelor la Finala națională, am obținut acordul să permitem calificarea la câte două formații din fiecare Semifinală la Finala națională GBOB România 2015.

Stone Light este prima formație confirmată în programul festivalului ARTmania 2016. Datorită competiției GBOB România, este prima dată în istoria festivalului că prima formație confirmată în program este una autohtonă.

La GBOB România 2015 s-a realizat primul schimb de experiență internațional la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș, unde o formație de Metal din Satu Mare a câștigat premiul de cântare la Debrecen (HU), și o trupă de Blues din Debrecen a câștigat premiul de cântare la Brașov.

Premiile care au fost schimbate după încheierea etapelor au fost:

Premiul Revolution Festival (de la Semifinala GBOB Oltenia): înloc de I'm The Trip (Sibiu), s-a dus Invader, pentru că unul din artiștii de la prima formație menționată avea un drum confirmat în străinătate în aceeași perioadă.

Premiul Out of Doors Festival (de la Semifinala GBOB Muntenia): înloc de Basska va merge Purple Dandies deoarece organizatorii nu oferă doar transport și masă formației câștigătoare, și prima formație amintită avea o cotă care nu i-a permis să accepte oferta de cântare.



2. Citate

tegnap részt vettünk a GBOB Romania nagyváradi elődöntőjén az Abyss Rock & Metal Pubban! eléggé jó volt a hangulat meg a közönség is, már most visszavágyunk! :v jó hír, hogy sikerült magunkkal hazahoznunk néhány nyereményt, többek között további fellépési lehetőségeket Romániában! :D a részletekről idejében szólunk majd!
- PlugIN, 1.IUN.2015

Orădenii pot fi mândri că au două formații care merg mai departe. Ca dovadă că ceea ce s-a întâmplat vineri seara (29.MAI) în Abyss a fost luat în serios, nivelul prestațiilor a fost ridicat iar prezența pe scenă a fost conform unui eveniment de anvergură precum GBOB. Următoarea este Semifinala ArtMania. Rock și Metale din 30 iulie, de la Sibiu.
- Camelia Bușu, Jurnalul Bihorean, 2.IUN.2015



3. Revista Ppresei 12/2015
(29.MAI - 4.IUN.2015)

29.MAI.2015. Definite Rock
http://definite.ro/index.php/7-blog/451-semifinala-gbob-crisana-maramures-in-presa

1.IUN.2015. Bihor Online (semnează Camelia Bușu)
http://www.bihon.ro/doua-formatii-din-oradea-in-finala-gbob/1540369

3.IUN.2015. mariustuca.ro (semnează Alex Revenco)
http://www.mariustuca.ro/muzica/trupele-oradene-baby-elvis-si-n-o-r-au-castigat-semifinala-gbob-crisana-si-maramures-7789.html

3.IUN.2015. Romanian Rock Radio
https://www.facebook.com/RomanianRockRadio/posts/871714702892325

3.IUN.2015. Definite Rock (semnează Cătălin Roșioru)
http://definite.ro/index.php/7-blog/457-castigatorii-semifinalei-gbob-crisana-maramures

4.IUN.2015. Let's Rock
https://letsrock.ro/news/supliment-gbob-semifinala-gbob-crisana-maramures-abyss-rock-metal-pub-oradea-7422.html



4. Comandă tricoul și șapca GBOB România!

Prin achizitionarea tricoului și/sau a șepcii, sustineti organizarea concursului G-BOB in Romania, de unde un castigator va reprezenta tara noastra la finala mondiala de la Berlin la inceputul anului 2016. Tricoul costa 50 lei; șapca costă 35 de lei; dacă doriți să cumpărați șapca cu tricoul la pachet, prețul este de 70 de lei.

Comenzile se pot efectua online la contact@sunetul-muzicii.ro



5. Ce este GBOB România?

The Global Battle Of The Bands (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live (căntat pe bune, în direct) din lume. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate, organizată în 30 de țări pe 5 continente.

Cine poate participa:
  • Formații cu 2 până la 6 membri în componență
  • Trupe muzicale de toate vârstele
  • Grupuri semnate sau nesemnate
  • Formații cu piese originale
  • Grupuri de orice gen muzical

Doar un grup muzical va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin la începutul anului 2016. De aici, un grup muzical câștigă titlul "Best New Band in the World" (Cea mai bună formație NOUÄ‚ din lume) și Pachetul Internațional pentru Dezvoltarea Formației, care include:
  • înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru
  • înregistrarea unui videoclip
  • oferta de contract de la GBOB Records Londra
  • promovare la nivel internațional

https://www.youtube.com/watch?v=ogQ4EZKz580

Semifinalele GBOB 2015

21.MAR Cluj-Napoca (Hard Club)
Finaliștii: Vespera (CJ/AB), Face Today (HR)

15.MAI Rm. Vâlcea (Aby Stage Bar)
Finaliștii: I'm The Trip (SB), Invader (HD)

22.MAI București (Club Fabrica)
Finaliștii: Basska (B), The Purple Dandies (B)

29.MAI Oradea (Club Abyss)
Finaliștii: Baby Elvis (Oradea), N.O.R. (Oradea)

…urmează Semifinala GBOB Artmania joi 30 IULIE la Oldies Pub Sibiu în cadrul ediției aniversare ARTmania Festival 10 ani.

10.SEP Tg.Mureș (Jazz&Blues)
19.SEP Iași (Underground Pub)
??.OCT (TBA) Timișoara (Scottish Pub)
29.OCT Timișoara (Daos Club)

  • Înscrierea este GRATUITÄ‚ prin completarea unui formular pe
  • website-ul: http://www.gbob.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top