Noutăți și comunicate

Metal Gates Festival 2020 anunta primele trupe

11 februarie 2020
Metal Gates Festival 2020 anunta primele trupe
Va reamintim ca Metal Gates Festival va avea loc in perioada 15-17 octombrie 2020, in club Quantic din Bucuresti. Primele trupe anuntate sunt Varathorn si Famyne.

Biletele sunt disponibile via iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-metal-gates-festival-2020-52541



Varathorn
este o trupa de black metal din Grecia, fondata in anul 1988. Stilul lor aduce cu trupe precum Rotting Christ (primele albume) si Necromantia.

Urmând stilul grecesc, trupa construiește multă ambianță și progresii, folosind riff-uri de chitara puternice, melodice si hipnotice, și momente mai lente de doom / death metal, printre exploziile ocazionale de haos, foarte tipice metalului grecesc.

La fel ca multe dintre trupele contemporane grecesti, printre care Necromantia, Rotting Christ, Thou Art Lord, Zemial și Agatus, ei au ajutat la formularea unui stil unic de muzică, denumit adesea "Hellenic black metal". Acest stil de black metal folosește în mod obișnuit riffuri treptate, dramatice și melodice, peste explozii lente ale bateriei extrem de percusive, ceea ce face trupa să sune vizibil diferit de stilurile arhetipice norvegiene sau suedeze al stilului black metal. Primul album integral al lui Varathron, intitulat His Majesty at the Swamp, este considerat de mulți drept unul dintre cele mai bune albume de black metal din toate timpurile.



(2)metal-gates-festival-2020-anunta-primele-trupe_dc3bee.jpg
Urmatoarea trupa anuntata este Famyne. Trupa s-a format in anul 2014, si, de atunci, a castigat o reputatie pentru combinarea elementelor din stilurile doom, stoner, hard-rock, heavy metal, psychedelia, prog si grunge, pentru a crea un sunet unic, impreuna cu faptul ca sunt cunoscuti pentru un show live energetic si hipnotic.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top