Noutăți și comunicate

Methadone Skies anunță ”Retrofuture Caveman” - al cincilea album al trupei

17 martie 2021
Methadone Skies anunță ”Retrofuture Caveman” - al cincilea album al trupei
Methadone Skies este o formație independentă de rock psihedelic din Timișoara. Activă din 2009, ea a lansat un total de 4 albume pană în momentul de față. Fiecare impărtășește propria sa direcție muzicală, cel mai des explorând teritorii sonice aparținând de stoner rock, post-rock, doom metal și/sau rock progresiv. Nu au fost impuse niciodată limite, astfel încât fiecare material a devenit suma diferitelor influențe muzicale și a constantelor explorații sonice. Trupa a făcut un pas semnificativ înainte în evoluția sa prin Different Layers of Fear (lansat în 2019), dezvoltându-se din punct de vedere muzical. Albumul a primit printre cele mai bune recenzii de la critici și fani atât autohtoni cât și internaționali.

Citeste aici interviurile cu Flavius Retea, facute de colegul nostru, Vali.

În același an, formația a început lucrul la o nouă odisee muzicală, finisând-o la începutul acestui an. Retrofuture Caveman va fi lansat pe 7 mai 2021 și constituie o progresie naturală de la Different Layers of Fear, continuând să amestece în principal post-rock-ul cu doom metal. Acestor stiluri muzicale contrastante li se adaugă elemente de rock progresiv, stoner și rock psihedelic, alcătuind cea mai ambițioasă și matură colecție de piese de până acum.

Retrofuture Caveman a fost înregistrat în Timisoara la Consonance Studio, de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membrii DorDeDuh și Sunset in the 12th House), apoi mixat și masterizat de către James Plotkin. Marius Muntean (membru The Thirteenth Sun și Black Water) a adăugat clape, iar grafica a fost realizată de către Mihai Mănescu (aka Obsidian Nibs). Albumul va fi disponibil în format digital, vinil gatefold, CD și casetă.

‘Infected by Friendship’ este primul single, lansat pe 15 martie, reprezentând partea mai melodică a albumului. Este una dintre cele mai directe și inălțătoare piese din catalogul formației. Videoclipul suprarealist al piesei a fost filmat și editat de către tobarul Flavius Retea și Alexandra Dragu.

Methadone Skies a detaliat:
De obicei alegem o piesă mai heavy ca prim single, dar de data aceasta am vrut sa încercăm ceva diferit. Ne place foarte mult cum s-a conturat ‘Infected by Friendship’, fiind mult mai liniștitoare decât multe alte piese din catalogul nostru. Titlul face aluzie la pandemie, dar am vrut să dăm o întorsătură pozitivă ideei respective. Muzica a devenit mai importantă pentru oameni în această perioadă, așa că sperăm ca atât single-ul dar și albumul să reprezinte o escapadă sonică din rutina zilnică a ascultătorului.


‘Infected by Friendship’ music video
https://www.youtube.com/watch?v=6eSMUvEGDe0
Lista de piese de pe Retrofuture Caveman:
  1. Retrofuture Caveman
  2. Infected by Friendship
  3. The Enabler
  4. Western Luv ‘67
  5. When the Sleeper Awakens

Discografie Methadone Skies:
  • Enter the Void (2012) – remasterizat in 2020;
  • Eclectic Electric (2014)
  • Colosseus (2016)
  • Different Layers of Fear (2019)
  • Retrofuture Caveman (2021)
Membrii Methadone Skies:
  • Alexandru Wehry - chitară
  • Casian Stanciu - chitară, E-Bow
  • Mihai Guta - chitară bas
  • Flavius Retea – tobe, percuție, clape
Pre-sale: https://methadoneskies.bandcamp.com/album/retrofuture-caveman

Pre-save pentru platforme digitale de streaming: https://methadoneskies.hearnow.com/

Link-uri utile:

https://methadoneskies.bandcamp.com
https://www.facebook.com/MethadoneSkies
https://soundcloud.com/methadone-skies
https://www.instagram.com/methadoneskies


Evenimente recomandate

Top