Noutăți și comunicate

Methadone Skies sarbatoreste 10 ani de existenta prin lansarea celui de-al patrulea album de studio

21 februarie 2019
Methadone Skies sarbatoreste 10 ani de existenta prin lansarea celui de-al patrulea album de studio
Anul 2019 marchează 10 ani de existență ai trupei timișorene Methadone Skies, care a ales să sărbătorească evenimentul prin lansarea celui de-al patrulea album de studio. "Different Layers of Fear" va fi disponibil din 10 mai 2019, pe CD, cât și ca dublu LP, dar și în format digital.

Realizat prin propria casă de producție, Haywire Records, va fi fără îndoială cel mai divers și ambițios material al trupei de până acum. A fost înregistrat între octombrie și noiembrie 2018 în Timișoara la Consonance Studio de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membri ai formațiilor dordeduh și Sunset in the 12th House). Mixajul a fost realizat între lunile decembrie și ianuarie de către James Plotkin, care a mai lucrat pentru artiști precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple. Coperta și materialele vizuale asociate albumului au fost realizate de Mihai Mănescu (Obsidian Nibs).

Cele 7 piese ce vor compune albumul totalizează peste 72 minute și întăresc identitatea muzicală a trupei, însumând influențe post-rock, psychedelic, progressive, stoner sau doom. Pentru partea electronică (clape, sintetizatoare) trupa a apelat la Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar piesa "A glitch in the sun" reprezintă a doua colaborare cu vocalul Davide Straccione (ZIPPO, Shores of Null), prima fiind la piesa "Tatabong" de pe albumul "Eclectic Electric" (2014).

Lista pieselor:
  1. Where Were You When We Were Into the Void
  2. God Help Us All
  3. Focus
  4. Contra
  5. Ol’Painless
  6. A Glitch In The Sun (cu Davide Straccione)
  7. Manos


Evenimente recomandate

Top