Noutăți și comunicate

Programul pe zile si ore pentru ARTmania Festival 2019 si detalii despre Caravana TIFF

23 iulie 2019
Programul pe zile si ore pentru ARTmania Festival 2019 si detalii despre Caravana TIFF

In perioada 26-27 Iulie 2019 are loc cea de-a 14-a editie ARTmania Festival in Piata Mare a cetatii medievale a Sibiului. Artistii confirmati la aceasta editie: Opeth, Dream Theater, Madrugada, Architects, Wardruna, Alcest, Fjørt si Möbius.


Programul pe zile al concertelor de la ARTmania Festival 2019

Vineri, 26 iulie 2019 (Ziua 1)
  • 19:00 - 19:30 - Fjørt (DE)
  • 19:50 - 20:50 - Wardruna (NO)
  • 21:15 - 22:15 - Architects (UK)
  • 22:45 - 00:00 - Dream Theater (SUA)
Sâmbătă, 27 iulie 2019 (Ziua 2)
  • 19:00 - 19:40 - Möbius (SK)
  • 20:00 - 20:50 - Alcest (FR)
  • 21:15 - 22:15 - Madrugada (NO)
  • 22:45 - 00:00 - Opeth (SE)


Bilete ARTmania Festival 2019 - Sibiu

Pentru editia 2019, a fost pus in vanzare un numar limitat de bilete individuale pentru fiecare zi de festival: 300 de bilete pentru vineri (26 iulie 2019) si 300 de bilete pentru sambata (27 iulie 2019).

Aceste bilete pentru o zi de festival pot fi achizitionate online, in avans, de pe artmaniafestival.ro, la pretul de 260 de lei/ buc. (in sectiunea dedicata biletelor aflata in partea de jos a homepage-ului site-ului).

Abonamente pentru editia 2019 a Festivalului ARTmania sunt disponibile in numar limitat tot pe www.artmaniafestival.ro la pretul de 360 de lei/ buc.

Facebook Event ARTmania Festival 2019: http://bit.ly/OfficialFacebookEvent_ARTmaniaFestival2019

Facebook Page ARTmania Festival: https://www.facebook.com/ARTmania.Festival/



Caravana TIFF la ARTmania Festival

ARTmania Festival și Caravana TIFF deschid seria evenimentelor alternative de la cea de-a 14-a ediție cu proiecții de filme premiate

Citește mai jos: Târgul de viniluri "Vinilarium" așteaptă pasionații și colecționarii de discuri de vinil

ARTmania Festival, în colaborare cu Caravana TIFF și cu Lună Plină Internațional Film Festival deschid seria evenimentelor alternative ce vor avea în perioada 26 - 27 iulie 2019, cu proiecții gratuite de filme premiate internațional.

Cinefilii vor putea viziona în fiecare zi de festival o serie de filme special selectate pentru a se potrivi cu profilul festivalului. Acestea vor fi proiectate în Galeria Habitus din Piața Mică, între orele 11:00 - 18:00, unde ARTmaniacii vor avea acces gratuit în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.

Iubitorii de lucrări cinematografice vor avea ocazia să urmărească:

Generația Woodstock

Documentarul reia povestea celor 3 zile care aveau să schimbe modul în care o întreagă generație avea să abordeze muzica, artele, dar și politica și drepturile sociale. Într-o perioadă în care festivalurile în aer liber erau o raritate, patru tineri antreprenori, doi din lumea business și doi hippies, decid să organizeze un eveniment ale cărui șanse de succes erau minime. Deși reușesc să termine construcția scenei doar cu puțin înainte ca Jimi Hendrix să-și înceapă concertul, organizatorii reușesc să creeze ceva mult mai mare decât și-au imaginat vreodată: un curent ce avea să influențeze America și lumea întreagă, ani la rând.
R. Barack Goodman
Cu: Stephen Stills, Joan Baez, Richie Havens

Parking

Filmul, inspirat de bestseller-ul "Apropierea", spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.
R. Tudor Giurgiu | România, 110’
Cu: Mihai Smarandache, Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu


Leto / O vară rock’n’roll

Biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm, filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un mix poetic de dragoste și tinerețe, filmul evocă parcursul unei legende a rock-ului sovietic din anii '80, Viktor Toi (Teo Yoo), realizând astfel un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul acelor ani.
R. Kirill Serebrennikov | Rusia, Franța, 126'
Cu: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum

Rocker

Filmul spune povestea lui Victor, un rocker ajuns la 40 ani, mereu gata să facă orice pentru fiul său, liderul unei tupe de rock și dependent de droguri. În tot acest timp, Victor încearcă să-şi refacă viaţa şi familia, însă parcă totul merge anapoda. Poate că singurul lucru care-i mai este la îndemână e chiar muzica rock.
R. Marian Crișan | România, 91'
Cu: Dan Chiorean, Alin State, Crina Semciuc, Răzvan Corneci, Alexandru Aron, Ofelia Popii


Arctic

Filmul ilustrează povestea unui bărbat, singur printre gheţurile arctice, care este pe punctul de a fi salvat, după o lungă aşteptare. Însă, un tragic accident sabotează operaţiunea. Eroul trebuie să decidă dacă va rămâne în relativa siguranţă a taberei sale improvizate sau va încerca să se salveze pornind într-o cursă mortală prin necunoscutul îngheţat.
R. Joe Penna | Islanda, 97'
Cu: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradôttir

În cadrul sesiunilor de vizionare, ARTmaniacii vor avea, de asemenea, ocazia să asiste la o proiecție specială a filmului "FRAMED", oferită de Lună Plină Internațional Film Festival: "Framed" ("În cadru") este un film "Fără reguli. Fără cenzură. O dată pe an, carnagiul devine viral pe internet."
R. Marc Martínez, Spania, 2017, 80'
Cu: Joe Manjón, Alex Maruny, Julia Molins, Enric Auquer, Pep Sais


Vinil Mania, Târg de viniluri pentru pasionați și colecționari

Vinil Mania
ARTmania Festival și East European Music Conference, cu sprijinul revistei Sunete și al Vinilarium (organizatorul unei serii naționale de acțiuni dedicate exclusiv muzicii pe disc de vinil), invită festivalierii și publicul larg la "Vinil Mania Sibiu 2019", un eveniment dedicat pasionaților și colecționarilor de discuri de vinil.

Târgul de discuri de vinil va avea loc vineri, 26 iulie și sâmbătă, 27 iulie 2019 (între orele 11:00 - 19:00) și propune vizitatorilor peste 800 de discuri de vinil din toate genurile - de la blues la punk, disco și pop și de la rock la jazz, soul și funk, hip-hop, rock psihedelic sau heavy metal.

"Vinil Mania", eveniment cu intrare liberă, va avea loc în spațiul Habitus din Sibiu (Piața Mică nr. 4). În cadrul acestuia, pasionații de muzică vor putea proba discurile de care sunt interesați, înainte de cumpărare, la unui pick-up conectat la o pereche de căști profesionale.

De asemenea, la târgul de viniluri sunt așteptați și colecționari care își doresc să facă schimburi (între ei sau cu expozantul Vinilarium).

Facebook event Vinil Mania Sibiu 2019: http://bit.ly/VinilMania_ARTmaniaFestival2019


Despre Caravana TIFF:

Unul dintre cele mai ample proiecte ale Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc, Caravana TIFF traversează orașele din România de 10 ani. Proiectul a fost iniţiat în 2009, pentru a suplini lipsa cinematografelor în majoritatea orașelor.

După succesul primei ediţii, organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au decis să continue campania de promovare la nivel internaţional. Alături de festivalurile de la Sofia, Sarajevo și Istanbul, TIFF a lansat în 2010 Operation Kino, menit să atragă atenţia asupra problemei distribuţiei de filme la nivel european, în special în ţările fără o industrie cinematografică solidă.

Caravana TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.


Despre Festivalul Internațional de Film Transilvania, "Lună Plină"

Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, "LUNĂ PLINĂ" intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.



ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre arta si divertisment ("entertainment"), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Opeth, Dream Theater, Madrugada, Wardruna - primul val de artisti confirmati la ARTmania Festival 2019

Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții, lansări de carte sau proiecții de film. Acest spațiu comun de întâlnire al artiștilor și al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, găzduit de Piață și de cetatea medievală, creează spațiul de poveste și magia care reprezintă, în esență, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști și de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre mulți alții.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top