Noutăți și comunicate

Romania din nou pe podium la Wacken

3 august 2018
Romania din nou pe podium la Wacken
Formatia bucuresteana An Theos s-a clasat pe locul 3 in finala internationala a concursului Wacken Metal Battle desfasurata in 1 si 2 august in cadrul celui mai mare festival de metal din lume – Wacken Open Air (Germania). Este pentru a treia oara cand tara noastra urca pe podium - in cei 9 ani de participare neintrerupta.

28 de trupe de pe intreg mapamondul au concurat in cadrul finalei, in fata unui juriu compus din 40 de specialisti din domeniu. In urma jurizarii formatia bucuresteana a obtinut premiul III (3000 euro plus echipamente muzicale).
An Theos este o trupa de epic-folk metal fondata in 2010. Piesele sunt in limba romana si sunt bazate pe traditiile autentice din istoria Romaniei. Playlistul trupei este compus dintr-o varietate de piese metal, majoritatea regasindu-se pe cele doua LP-uri lansate de aceasta: “Semintia Daca (2016) si “Spre Cer (2017). Pana in prezent, trupa a acumulat o experienta vasta, nu doar in arta de a canta live, ci si in organizarea unui spectacol deosebit.

Romania a mai urcat pe podiumul prestigioasei competitii in 2014 atunci cand formatia baimareana Dirty Shirt a obtinut locul 2 si anul trecut, atunci cand sibienii de la E-an-na s-au clasat tot pe pozitia secunda.

“2019 este anul in care Romania nu va mai participa in concurs - din cauza sistemului de rotatie impus de organizatori, urmand sa revinim in competitie in 2020. Insa, pentru a marca cei zece ani de Wacken Metal Battle Romania, anul viitor vom organiza un turneu national cu o parte din trupele care ne-au reprezentat tara in finala din Germania a declarat Laurentiu Straut, promoter Wacken Metal Battle Romania.

Clasamentul final a fost:

Locul 1: Die for Sorrow (China)
Locul 2: Motanka (Ucraina)
Locul 3: An Theos (ROMANIA)
Locul 4: Xenoblight (Danemarca)
Locul 5: Chugger (Suedia)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top