Noutăți și comunicate

Sibiu Guitar Meeting 2019 - Revoluția chitariștilor

24 iulie 2019
Sibiu Guitar Meeting 2019 - Revoluția chitariștilor
Între 12-14 iulie 2019 a avut loc cea mai mare întâlnire a chitariștilor din România în Piața Huet din Sibiu. În total, 443 de chitariști din toate zonele țării au participat la Concertul Manifest de sâmbătă, când au cântat împreună 15 cântece folk și rock cunoscute, în fața miilor de spectatori care s-au bucurat de pe margini de sunetul armonios al chitarelor.


Mircea Vintilă, Alin Dincă de la Trooper și Doru Trăscău - printre artiștii care au dat tonul revoluției chitariștilor

Concertul colectiv de sâmbătă i-a adus pe scenă pe unii dintre artiștii etalon din muzica rock și folk din România, adevărate modele pentru chitariștii de toate vârstele, care își urmează pasiunea. Alin Dincă, care de altfel a prezentat concertul și a motivat participanții pe tot parcursul serii, a cântat în duet cu aceștia cântecul "Zi după zi" al formației sale, Trooper, alături de fratele lui, Aurelian Dincă "Balauru’".

Sibiu Guitar Meeting 2019Mircea Vintilă, un artist folk care a inspirat generații de-a lungul timpului, a fost invitatul special al evenimentului, primit cu aplauze și entuziasm de participanți. S-au mai alăturat Doru Trăscău de la The Monojacks, care a cântat alături de chitariști piesa "1000 de da", Paul Radu de la Antract care a dat speranță prin melodia "Trebuie să crezi", Ștefan Boldiszar de la Semnal M ce ne-a amintit de "Primăvara Românească", dar și alți artiști sibieni care au interpretat cântece cu mesaje puternice, precum: "Vino Doamne", "Imnul Golanilor", "Back to life" (Goodbye to Gravity) sau "Praf de stele".

Sibiu Guitar Meeting 2019Vedete au fost însă cei 443 de chitariști, pentru care a fost organizat evenimentul, ca moment de vârf al programului de educație muzicală "Pune mâna pe chitară". Fie parte din cercurile de chitară, fie autodidacți, participanții au început să învețe piesele incluse în playlist-ul din acest an cu luni bune înainte. Ajutați de Kit-ul de studiu, un suport cu tabulaturi al întregului program, dar și de tutorialele video dezvoltate de Manole de la Antract, chitariștii au reușit să ducă la final un show emoționant, în care au investit multă energie.


Concerte și cântări de stradă în Huet - Piața Liberă a chitariștilor

Începând de vineri, 12 iulie, chitariști din toată țara au ocupat perimetrul festivalului și s-au bucurat de activitățile pregătite pentru ei. În plus, de-a lungul celor 3 zile au participat la evenimentele programate câteva mii de persoane - susținători ai chitariștilor sau pur și simplu spectatori care apreciază muzica bună.
Sibiu Guitar Meeting 2019Festivalul a debutat cu seria de concerte Young Revolution la care au cântat grupuri și trupe formate din copii și tineri, care s-au desprins din cercurile de chitară din țară. Au urcat pe rând pe scena din Piața Huet: Generația Folk, Palatul Copiilor Sibiu, Perfectly Simple, Shred Guitar Force și trupa Overbeat. La finalul zilei, fanii muzicii rock s-au bucurat de recitaluri ale trupelor Revolver și Semnal M.

În paralel, au avut loc cântări de stradă, în cadrul acțiunii Street Guitar, avându-i ca participanți pe Generația Folk, Moonlight, Farmacia Muzicală (Vlad Pârău) și trupa 100m, dar și proiecții în aer liber ale filmelor "Janis - Little Girl Blue" și "Amy", parte din proiectul Rock The Screen.
Sibiu Guitar Meeting 2019Festivalul a oferit pasionaților și o serie de Masterclass-uri de chitară și voce, susținute de artiști consacrați (Alin și Aurelian Dincă de la Trooper și Cosmin Lupu de la Days of Confusion), iar sâmbătă, la Cafe Wien, a avut loc ce-a de-a doua parte a atelierului Poetry Rocks, unde cei pasionați de muzică și poezie au fost îndrumați de poetul Radu Vancu în a-și pune inspirația în versuri.

Tot în Piața Huet au fost amenajate zone speciale pentru chitariști și cei atrași de acest instrument. Cei de la Zeedo au pregătit un stand ce a atras mulți curioști de-a lungul festivalului, datorită activităților pregătite și a premiilor oferite. Aici, au putut fi testate diferite modele de chitare, copiii s-au putut juca pe sistemul Guitar Hero și au fost organizate 8 ateliere tematice în cadrul Born To Play, interactive și bine documentate, de care au beneficiat toți participanții.
De asemenea, în zona Criman Guitars a fost prezentată, în premieră la Sibiu Guitar Meeting, cea mai nouă colecție de chitare custom ale brand-ului, realizate în fabrica lor. Chitariștii le-au putut testa gratuit timp de două zile și au primit informații detaliate direct de la cei care le-au conceput.
Sibiu Guitar Meeting 2019În final, un alt proiect inedit a fost demarat împreună cu Julius Meinl, prin care publicul a plătit cafeaua cu versuri de poezii sau cântece rock, așternute pe o bucată de hârtie. Până la finalul evenimentului s-au adunat câteva sute de "bancnote" pline de inspirație.


Alte informații despre Sibiu Guitar Meeting 2019

Sibiu Guitar Meeting 2019 a fost cofinațat de AFCN și Primăria Municipiului Sibiu.
Parteneri principal: Joyson Safety Systems, Julius Meinl.
Parteneri: Unimat, Marquardt, Aqua Carpatica, Porsche Romania, Skoda, IFM, Zeedo, Bachmann, TimeLine, Simpa, Keep Calling, Kulinarium, Beck’s, Electro Con.
Recomandat de Rock FM.
Parteneri Media: Zile si Nopti, Tribuna, Sibiu City App, Maximum Rock, Let's Rock.
Persoană de contact: Cosmin Marcu / telefon: 0744 878 787.


Evenimente recomandate

Top