Noutăți și comunicate

Tracklist si artwork al noului album byron – Eternal Return

21 octombrie 2015
Tracklist si artwork al noului album byron – Eternal Return
Vineri, 6 noiembrie 2015, urmeaza sa fie lansat prin casa de discuri Universal Music Romania, intr-un concert la Fratelli Studios, noul album byron: „Eternal Return”.



Weekend-ul trecut la Londra cei de la byron au prezentat in avanpremiera noul lor disc de studio, „Eternal Return”, cu ocazia concertului sustinut in cadrul fEAST Fest 2015. Vineri, pe 6 noiembrie 2015, materialul va fi lansat la Bucuresti, concertul avand loc in Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3). Biletele la concert se gasesc in reteaua http://www.iabilet.ro (magazinele SAY Shops, UMAN, Senia, IQ BOX, agentiile Perfect Tour, automatele Zebra Pay) si costa 40 de lei in presale pana pe 30 octombrie. In cadrul aceluiasi eveniment isi va lansa si Lucia albumul de debut „Silence”.

byron – Eternal Return
  1. Settling Down
  2. Most Inexplicable Plague
  3. A Walking Piece of Art
  4. The Sea
  5. History as a Child
  6. Peace
  7. City on Fire
  8. Wall of Shame
  9. Little by Little
  10. One Day a Year
  11. In Between
  12. Gone Fishing
“Eternal Return”, al saselea disc de studio byron, a fost inregistrat in High Resolution Audio (24 bit / 96 kHz) la Windmill Lane Recording Studios, renumitele „studiouri U2” din Dublin, Irlanda. Masterul a fost realizat la studioul Abbey Road din Londra de catre Frank Arkwright (Joy Division, Blur, Arcade Fire, BiffyClyro etc.). Folosind echipamente audio dedicate auditiei High Res precum castile Sony MDR1A si Walkman-ul NWZ-A15, ascultatorii vor avea o experienta mult mai bogata, extrem de apropiata de sunetul original din studio.

Artwork-ul a fost realizat de catre 6fingers.

(2) Tracklist_si_artwork_al_noului_lAn8EK04.jpg

byron – Marea (The Sea, RO lyrics)

https://youtu.be/CaP6fC3_cTA

“Eternal Return” este un album-concept cu 12 piese compuse pe parcursul unui an, fiecare dintre ele corespunzand cate unei luni din calendar (incepand cu martie si terminand cu februarie). Versurile vorbesc despre miturile, legendele si evenimentele istorice din spatele fiecarei luni, transpuse in lumea moderna. In acelasi timp, cantecele pot fi interpretate si ca spunand povestea de dragoste dintre doi protagonisti, cu suisurile si coborasurile acesteia.

(3) Tracklist_si_artwork_al_noului_Ekyu9hsedG.jpg

Din punct de vedere muzical, byron revin la un sound art rock, cu compozitii si aranjamente complexe punand in valoare duo-ul dintre chitara electrica si pian, impreuna cu vocea puternica si hipnotica a solistului Dan Byron. Trupa paseste pe granita fina dintre rock-ul alternativ si cel progresiv, cu refrene ample, melodice, sustinute de riff-uri de chitara mai zgomotoase ca pana acum – precum in primul single „Marea” (varianta in romana a piesei „The Sea” de pe album).

byron:
Dan Byron – voce, chitara, flaut
6fingers – clape, chitara, voce
Laszlo Demeter – bass
Dan Georgescu – tobe

http://www.byronmusic.ro
http://fb.com/byronmusic


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top