Noutăți și comunicate

Trupa Accept este confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2019

14 martie 2019
Trupa Accept este confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2019

Organizatorii Rockstadt Extreme Fest au anuntat o noua confirmare pentru editia din acest an: trupa Accept din Germania.
De asemenea, mai sunt doar 3 zile de presale, iar bilete se pot achizitiona de aici: https://www.iabilet.ro/bilete-rockstadt-extreme-fest-2019-35523/

ACCEPT, înființată la începutul anilor '70, în Solingen, Germania, este una dintre trupele care a contribuit puternic la creșterea popularității speed metal-ului și thrash metal-ului pe scena muzicală germană a anilor '80 (perioadă în care se consideră că începea să se contureze scena heavy metal din Germania).

Primele materiale, cel de debut ("Accept", 1979), "I’m a rebel" (1980) sau "Breaker" (1981), apărute la numai câte un an distanță, au atras atenția mișcării underground germane prin mixul interesant al speed și thrash metal-ului, două stiluri care i-au consacrat și cu care sunt îndeaproape asociați. Despre "Restless and Wild" (1982), material care tratează teme sociale majore precum politica, relațiile interumane sau sexualitatea, se spune că prezintă cele mai pronunțate caracteristici ale genului definit ulterior drept speed metal.

ACCEPT au obținut succesul comercial cu cel de-al cincilea album de studio, "Balls to the Wall" (1983), melodia omonimă ajungând pe primele locuri la nivel internațional, inclusiv în SUA și Canada.

Cariera teutonilor a fost marcată de numeroase schimbări de componență și de despărțiri ale trupei, prima având loc în 1989, la puțin timp după lansarea unui nou material (Eat the Heat), până în 1992 și o a doua din 1997 până prin 2009 (cu o scurtă reunire în 2005).

În ciuda acestei evoluții tumultoase, ACCEPT a adus la lumină trei albume care a propulsat grupul pe primele locuri ale topurilor internaționale: "Blood of the Nations" (2010), "Stalingrad" (2012) și "Blind Rage" (2014), ultimul fiind și cel care a plasat ACCEPT pe locul 1 în topurile din țara natală, Finlanda și în top zece din multe alte țări, precum: Republica Cehă, Ungaria, Suedia sau Elveția.

A urmat "The Rise of Chaos" (2017), album care le-a consolidat poziția icon al speed, thrash și heavy metal-ului și readuce în lumină piese dominate de aranjamente complexe ce variază de la pasaje corale întrerupte brusc de liniște sau completate de ritmuri energice, cum e cazul: "Die By The Sword" sau "No Regrets", dominată de solo-uri alerte de chitară.

De-a lungul carierei, ACCEPT au urcat pe scena unora dintre cele mai apreciate festivaluri precum Woodstock (Polonia), Wacken Open Air, Czech Masters Of Rock Festival sau Bang Your Head Festival.



Cea de-a șaptea ediție a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetății Râșnov - terenul de Biatlon de la baza cetății.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:
http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent


Evenimente recomandate

Top