Noutăți și comunicate

Trupa Bucium lansează videoclipul piesei Harap-Alb, featuring Bogdan Luparu (Bucovina)

20 octombrie 2021
Trupa Bucium lansează videoclipul piesei Harap-Alb, featuring Bogdan Luparu (Bucovina)
Zimbrul Alb, al patrulea album al trupei bucureștene Bucium, are două concepte principale: toate piesele sunt legate de astre și toate piesele sunt legate de pierderi, de lucruri ce lipsesc, lucruri mereu nepalpabile, în final tema albumului dezvăluindu-se ca o modalitate de a ajunge la pace în urma celor mai dureroase experiențe.

Noul single - Harap-Alb - este un dialog muzical între Roșu Împărat și Harap-Alb, despre fata împăratului, în momentul din basm în care ea era ascunsă pe după lună și trebuia să fie găsită de către Harap-Alb, în una din multele încercări la care a fost supus eroul de către împărat.

Pentru noi, colaborarea cu Bogdan nu face altceva decât să încununeze o legătura profundă și plină de respect reciproc pe care o avem de mai bine de zece ani. Personal îmi plac vocile baritonale, calde, iar Bogdan cred că se potrivește perfect rolului de Roșu Împărat, din micul nostru basm muzical. Unul din scopurile noastre ca trupă este ca părinții să nu piardă obiceiul de a introduce copiii în lumea basmelor românești și iată, pe acest album avem trei piese inspirate din basme

declară Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Piesa aceasta este o poveste pentru mine: atât ea ca atare, cât și experiența realizării ei. Alături de oameni dragi sufletului, am învățat cum să dau ce e al meu în cel mai firesc mod posibil, fără să forțez, fără să grăbesc procesul artistic. Minunat!!

spune Bogdan Luparu, chitarist și vocal al trupei Bucovina.

Albumul este mixat în prezent de Dan Georgescu (muzician al trupelor byron, Kumm, Moon Museum și un inginer de mix cu un portofoliu impresionant - The Mono Jacks, Luna amară, Lucia, Grimus, byron) la Unda Recording, de masterizare ocupându-se Marco D'Agostino, de la studiol 96khz.it (cunoscut pe scena metal prin colaborarea constantă cu Lacuna Coil), lansarea sa fiind programată pe 5 decembrie 2021, în clubul bucureștean Expirat.

Piesa poate fi ascultată pe toate platformele de streaming aici: https://bit.ly/3DQcaCV


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top