Noutăți și comunicate

Trupa Mindcage Escape lansează single-ul The Haze

30 martie 2020
Trupa Mindcage Escape lansează single-ul The Haze
Trupa bucureșteană Mindcage Escape (metal progresiv) lansează single-ul The Haze pe 5 aprilie 2020. Piesa tratează un subiect sensibil: fragilitatea umană în fața unui dezastru.

Luna martie ne-a găsit în plină pandemie, dar a și marcat "aniversarea" a 43 de ani de la marele cutremur din 1977. Prin acest single, Mindcage Escape își propune să atragă atenția asupra lipsei de pregătire în fața dezastrelor, precum pandemii sau mari cutremure.

Piesa îndeamnă la solidarizare, transmițând mesajul că ce e mai rău nu s-a întâmplat încă. Iar noi toți suntem responsabili să facem tot ce ne stă în putință sa fim pregătiți în fața dezastrelor iminente.


Despre Mindcage Escape

Mindcage Escape este o formație independentă din București, formată în 2012. Trupa abordează un sound neconvențional, scindat de multitudinea de influențe regăsite în muzica sa, precum rock-ul progresiv clasic, math rock, jazz, groove metal, muzica alternativă sau chiar muzica clasică.

Orchestrațiile create de Mindcage Escape sunt îmbibate în nebunie ritmică inspirată de Blotted Science și în indrazneala abraziva din groove metalul cantat de Machine Head.

Această nebunie ritmica este tinută în frâu de către structurile complicate din muzica trupei, ce amintesc atât de jazz, cât și de părinții metalului progresiv - Dream Theater, Opeth sau chiar Tool. Peste toate aceste elemente este presărat un sentimentalism nouăzecist, cu trimiteri repetate la muzica alternativă a acelor ani.

Parte a scenei underground din București încă din 2012, formația a fost zguduită de evenimentele din 2015 din clubul Colectiv, contribuind mai apoi la albumul tribut Goodbye to Gravity - Back to Life, in 2016.
În 2019, Mindcage Escape au lansat două single-uri - Granular și Dear Son - ambele fiind produse, mixate și masterizate integral în studioul IV Metal Foundry, deținut de către doi dintre membrii trupei.

Cel de-al treilea single lansat de Mindcage Escape este intitulat The Haze, piesă ce atinge teme sensibile, precum lipsa de pregătire în eventualitatea unui dezastru, fragilitatea umană în preajmă pericolului, inacțiune și indecizie.
Piesa va fi disponibilă pe majoritatea canalelor de streaming din 5 aprilie 2020.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top