Noutăți și comunicate

Trupele Evergreed, Nuvijan și Ura De După Ușă sunt confirmate la Rockstadt Extreme Fest

29 iunie 2019
Trupele Evergreed (Melodic Death Metal - România), Nuvijan (Alternative Hardcore Nu-Metal - România) și Ura De După Ușă (Thrash Crossover Punk Hardcore - România) au fost confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2019.


Informații despre Evergreed

Trupa a fost fondată în 27 martie 1998, abordând stilul death metal melodic cu influenţe At the Gates şi In Flames. În acelaşi an participă la festivaluri precum Young Rock for Youngs în Piatra Neamţ şi Constelaţii Rock în Râmnicu Vâlcea. Doua demo-uri sunt inregistrate in formula inițială. Ultima apariţie în acestă formulă are loc în august 2001 la festivalului Cavalcada Făgăraş unde este prezentată o variantă instrumentală a pieselor.

EvergreedÎntre anii 2001 si 2007 trupa experimentează piese proprii în limba română, într-o manieră heavy metal, fructificându-se ca înregistrări într-un demo şi un single. Activitatea concertistică în această perioadă se concretizează în participarea în anul 2002 la festivalul de la Sfântu Gheorghe, la festivalurile anuale ale bikerilor in Sibiu şi prin diverse apariţii în cluburile locale.

Cooptarea in trupa a lui Boke în 2010 marchează reîntoarcerea la stilul death metal. Apariţiile live devin mult mai dese, iar în anul 2012 se înregistrează un demo cu piesele de succes ale trupei rearanjate pentru 3 chitare. Trupa se prezintă publicului din Braşov în clubul Rockstadt şi participă la festivalul Artmania din Sibiu, iar în 2013 și 2014 se califică în semifinalele concursului Wacken Metal Battle Romania de la Cluj Napoca. În plus, lansează un single cu o compoziţie nouă și susține recitaluri în cadrul festivalurilor Rock'N'Iaşi, Barock Fest Petroșani, Gugulan Rock Caransebeș.

În anul 2015 trupa lansează primul său videoclip (Volant Voland) şi concertează la Tg. Mureș la Maris Fest. Anul 2016 aduce un nou single cu lyrics-video (Viral Hate Contamination),concerte în Petroșani şi în clubul Rockstadt Brașov. La jumătatea anului 2016 trupa cooptează un nou basist, iar in 2017 trupa susține un concert la Servus Transilvania Fest.

Anul 2018 începe cu o serie de concerte împreună cu trupa E-an-na în Sibiu, Craiova, Rm. Vâlcea și București. Începutul lunii mai 2018 aduce calificarea in finala competiției Wacken Metal Battle, unde termină pe locul II. Totodată începe colaborarea cu toboșarul Doru Gheorghiță din Cluj, cunoscut pentru aparițiile alături de trupe din țară dar și din Irlanda, Germania și chiar Japonia. În luna Iulie trupa participă în recital în fața unui public numeros la festivalul Sibiu Sounds.

Anul 2019 aduce lansarea unui nou single Youth of Damnation dar și prezentarea live a unei piese noi, Forest of Thorns.

https://www.facebook.com/evergreed
https://www.youtube.com/user/EvergreedBand


Informații despre Nuvijan

Nuvijan provine de la "viziunea Nu" pe care băieții o păstrează vie de-a lungul timpului. În cei șapte ani de când formația a luat ființă, brașovenii de la Nuvijan și-au însușit un groove propriu, cu stiluri și elemente din alternative / hardcore / nu metal.

NuvijanExplorarea muzicală a dobândit în timp o latură psihologică care i-a făcut pe membrii trupei să exploreze tărâmuri muzicale noi, cu elemente ambientale. Muzica lor nu a fost niciodată condusă de alte referințe și asta le-a permis să își creeze propria amprentă.

Călătoria Nuvijan este într-un punct de referință, având o maturitate muzicală plină de forță și emoție. Prestația live este una energică în care băieții creează stări de spirit cu mesaje ce se regăsesc în fiecare dintre noi. Oricând gata de acțiune, Nuvijan te așteaptă să iei parte la universul lor captivant.


Informații despre Ura De După Ușă

Ura De După Ușă este una dintre cele mai longevive trupe de metal din România, fiind promotorii curentelor metal, thrash, hardcore, crossover, punk autohtone. Cu o activitate începută încă din anul 1993, a revenit de curând în forță cu un nou material discografic numit "Cicatrice".Ura De După Ușă

Line-up REF 2019

În acest moment, la Rockstadt Extreme Fest 2019 sunt confirmate următoarele trupe:
Dimmu Borgir (Norvegia), Accept (Germania), Paradise Lost (Marea Britanie), Korpiklaani(Finlanda), Katatonia (Suedia), Hypocrisy (Suedia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), Soilwork (Suedia), Asphyx (Finlanda), Candlemass (Suedia), 1349 (Norvegia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Bölzer (Elvetia), Mortem (Norvegia), Betraying the Martyrs (Franța), Mgła(Polonia), Onslaught (Marea Britanie), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria), Adept (Suedia), Sur Austru (România), Crystal Lake (Japonia), Sworn Enemy (SUA), The Arson Project (Suedia), Hexis (Danemarca), Bio-Cancer (Grecia), Omega Diatribe (Ungaria), Hteththemeth (România), Walking Dead On Broadway (Germania), Crimena (România), Six Feet Under (SUA), RoadkillSoda(România), Blutrină (România), Brothers Till We Die (Spania), High $tatus (România), Underwaves(România), Abigail (România), Ktera (România), Alister Mars (Republica Moldova), Eat Your Heart(România), DinUmbră (România), Blană Bombă (România), Lucky Thirteen (România), TC3(România), Mental Disorder (România), Gothic (România), Evergreed (România), Nuvijan(România), Ura De După Ușă (România).


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top