Noutăți și comunicate

Zammorian lansează prima parte a albumului concept The Theory of Absence

10 mai 2019
Zammorian lansează prima parte a albumului concept The Theory of Absence
Vinei, 10 mai 2019, Zammorian lansează în Control Club albumul The Theory of Absence [Pt. I], în cadrul unui show imersiv cu proiecții live de Awkwarizmi. Concertul va fi compus din două segmente cu intermisiune, cuprinzând integral Partea I a albumului lansat și extrase de pe Partea a II-a.


Informații despre Zammorian

Din 2014 Zammorian creează un univers narativ pe care îl ilustrează printr-un limbaj muzical și vizual distinct. Compozițiile lor sunt instrumentale și stilistic sunt considerate post-rock, cu influențe de rock psihedelic și progresiv. Acestea au format, din 2015 până în prezent, baza unei serii de concerte însoțite de proiecțiile generate live de către Awkwarizmi, misteriosul VJ cu care sextetul colaborează.

Primul album, The Theory of Absence, este o antologie conceptuală formată din mai multe segmente care ilustrează câte un capitol din istoria lumii scrise de ei. Aceasta se întinde pe câteva secole în viitorul omenirii și povestește despre momente din viețile unor personaje care, fără să știe de la început, vor modifica fundamental evoluția speciei, relevând prin pașii lor câte puțin din locul acesteia în Univers. În cadrul evenimentului din 10 mai va fi lansată și nuvela scurtă ce susține albumul și care a inspirat muzica de pe acesta.

Primul capitol, The Dark Sky Paradox, vorbește despre Nicholas, un tânăr născut pe Iona, o planetă din jurul stelei Tau Ceti. El este o fire profund nesigură pe sine care dorește să dovedească celorlalți și, fără să știe, lui însuși, că este vrednic. În momentul în care supraviețuirea multor oameni depinde de un mesaj, el este cel care se oferă să îl transmită. De-a lungul drumului ajunge să-și descopere conturul sinelui. Acest segment conține piesa Nebula Pass, o călătorie sonică de 15 minute.

Al doilea capitol de pe The Theory of Absence [Pt. I] este Batbayar. Pe planeta Wolf, un trib care a ales de secole să trăiască auster în stepă cere un ritual de pasaj celor care doresc să intre în rândul bărbaților. Acesta implică un drum în pustietate, cu scopul de a descifra limbajul ascuns al stelelor. Numai astfel își pot găsi drumul înapoi spre casă. Povestea îl urmărește pe Batbayar făcând acest ritual. Ceea ce găsește la capătul puterilor este mult mai mult decât se aștepta, trăind o epifanie care va schimba fundamental viitorul omenirii. "Shapes", piesa ce închide acest segment, a fost lansată împreună cu videoclipul oficial pe 18 aprilie și poate fi găsită pe canalul de YouTube al Zammorian.

Piesa epilog a acestei prime părți de album este Precession, care ilustrează ciclicitatea acțiunilor și a Universului, tratând teme abstracte de dualitate.

Biletele pentru show-ul de vineri, 10 mai,i se găsesc pe Eventbook.ro (https://bit.ly/2WqwQfp) și la intrarea în Control Club.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook evenimentului (https://bit.ly/2VlVK3q) sau pe pagina de Facebook a grupului (https://fb.com/zammorian).

Websites: https://www.zammorian.com, https://www.zazenkraftmark.com
Facebook: https://www.facebook.com/zammorian
Instagram: https://www.instagram.com/zammorian
YouTube: https://www.youtube.com/c/zammorian
Find Zammorian on Spotify, Apple Music, iTunes, Deezer and other major platforms.

Zammorian este un grup post-psychedelic / progressive post-rock, format în București de către 6 artiști, designeri și arhitecți. Muzica este bazată pe un univers narativ în care se tratează, prin povești inter-legate, teme despre natura existenței și a locului omenirii în aceasta. Grupul colaborează cu Awkwarizmi, VJ-ul enigmatic care generează live proiecțiile din cadrul concertelor imersive ale sextetului. www.zammorian.com


Despre Zazen/Kraftmark

Z/K este un label fondat în București la sfârșitul anului 2013, de către un grup de creatori multidisciplinari. Statement-ul principal, conform manifesto-ului, este de a da formă conceptelor și a transcende normele de creație, prin gândire neconvențională și proiecte colaborative.
www.zazenkraftmark.com


Despre Liveland

LIVELAND este o platformă organizațională de proiecte artistice focusate pe muzică, a căror menire este de a aduce o renaștere culturală și de a oferi susținere mișcărilor educaționale, sociale și de mediu.
www.liveland.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top