Noutăți și comunicate

Detalii Semifinala GBOB Crisana - Maramures in Abyss Rock & Metal Pub din Oradea

29 mai 2015
Vineri, 29 mai 2015 are loc Semifinala GBOB Crișana - Maramureș in Abyss Rock & Metal Pub din Oradea. Evenimentul incepe la ora 20:00, suport: 10 lei.
Adresa Abyss Rock & Metal Pub : (str. Traian Moșoiu 19, subsol)



Formațiile inscrise până în 27 mai 2015 sunt (în ordine alfabetică):

  • Ataria (Zalău)
  • Baby Elvis (Oradea)
  • The Band Is Famous (Oradea)
  • Elyon (Oradea)
  • High (Oradea)
  • NOR (Oradea)
  • PlugIN (Debrecen, HU)
  • Riot Monk (Baia Mare)
  • Source (Oradea)
  • Statuar (Oradea)

Deoarece pot participa 18 formații la o etapă, mai sunt 8 locuri libere. Înscrierea este gratuită prin completarea formularului pe: http://www.gbob.com iar pentru Semifinala Crișana se poate face până la miezul nopții, joi 28.MAI.2015.

Proiecția video
https://www.youtube.com/watch?v=bfGI5kdwdF8



JURIUL GBOB Crișana 2015

  • Attila Daika (Radio Transilvania, Oradea)
  • Péter Mányák (Angerseed, Debrecen, HU)
  • Matei Silaghi (Sound Engineer Plopstock Festival, Satu Mare)
  • Halmen Jozsó (Balcony TV Cluj)
  • Robert Benedek (Benediktus Production, Romanian Rock Radio, Brașov)
  • Richard Constantinidi (director național GBOB România, președintele juriului, Cluj-Napoca)

(1) Detalii_Semifinala_GBOB_Crisan_SlVO0lf3H.jpg

Attila Daika (45, Radio Transilvania)

Attila Daika lucrează la radio din 1993 (primul post privat de la Oradea fiind Sonvest), iar din 1996 face parte din echipa care a pornit treaba la Radio Transilvania. Attila a fost corespondent de-a lungul anilor cu multe publicații naționale de specialitate, iar interviuri și cronici semnate de el au apărut și la revista muzicală Sunete.

Emisiunile de autor pentru care este responsabil au fost toate longevive (de-a lungul ultimelor două decenii, unele și-au schimbat titulatura, dar și-au păstrat conținutul).

În prezent, Attila Daika prezintă MELATONINA lunea, JAZZ & BLUES NIGHTS marțea și PROMOROACKA / TROPICKUL ROCKULUI joia. Toate încep de la orele 22 și țin în medie peste două ore (fiind difuzate în direct și pe postul din Baia Mare).

Cu toată experiența de viață adunată, Semifinala GBOB Crișana-Maramureș este prima dată când Attila Daika participă într-un juriu.

Premiul oferit: trupa aleasă de Radio Transilvania va fi difuzată zilnic timp de o lună de 3 - 4 ori pe zi... și va fi invitată pentru interviu în studio.



Matei Silaghi (23, inginer de sunet, Plopstock Festival)

Absolvent la BSc Sound Engineering and Design cu First Class/Second division la University of Bolton (UK, 2014) în parteneriat cu School of Sound Recording (http://www.s-s-r.com), Matei Silaghi este unul din organizatorii principali ai festivalului Plopstock (Satu Mare, 11-12.SEP.2015), totodată inginer de sunet la Look TV și Look Plus.

http://www.matei.ueuo.com
Premiul oferit: O formație va fi invitată în programul festivalului Plopstock 2015



(3) Detalii_Semifinala_GBOB_Crisan_JCQEZ6Sxr.png

Plopstock Festival

Anul acesta Plopstock ajunge la ediția a VI-a, fiind organizat în zona centrală a orașului Satu Mare, în 11-12 septembrie. Plopstock a câștigat premiul Proiectul Anului la Gala Voluntarului Sătmarean 2014, an în care s-au adunat peste 5.000 de oameni să urmărească peste 30 de artiști autohtoni și stăini pe două scene în cele trei zile de festival.

Festivalul este inițiat în 2010 de un grup de tineri pasionați de muzica live, iar formațiile invitate aici promovează o gamă largă de genuri, de la reggae, rock și ska până la disco și electro. Printre alții, au urcat pe scenă: Vița de Vie, Subcarpați, Riddim Colony, DJ Shiver și Basska. Peste 5.000 de oameni au participat la eveniment. În 2014 organizatorii au colaborat cu peste 30 de instituții, asociații și firme private în scopul dezvoltării, construirii și promovării festivalului. Peste 50 de voluntari au participat la organizarea acestui festival acumulând împreună peste 1.000 de ore de voluntariat. Pe lângă premiul “Proiectul Anului”, datorită fanilor devotați, Plopstock a fost votat în finala Metalhead Awards 2014 la categoria Best Romanian Festival.

http://www.plopstock.ro
https://www.youtube.com/watch?v=bYaVegN37QY&feature=youtu.be



(2) Detalii_Semifinala_GBOB_Crisan_fOebZTTyCh.JPG

Péter D. Mányák (39, Angerseed, Debrecen, HU)

Solist vocal la formația Death Metal Angerseed din 2007, Péter Mányák a format prima și a doua componență stabilă la Neochrome între 1999-2007, câștigând experiență dinainte alături de Carbon Cage (1995-8) și altă formație Death Metal, unde și-a început activitatea ca artist în 1992.

Péter Mányák este organizator de concerte din 1993; a înființat agenția Angerseed Booking and Promotion în 2007 și este organizatorul festivalului Full Of Anger Death/Black Metal Festival la Debrecen din 2002 până în prezent.

https://www.facebook.com/peter.maniak
http://www.angerseed.hu

Premiul oferit: O formație de brutal metal poate să fie invitată în Festival la Debrecen



Robert Benedek (41, Benediktus Production, Romanian Rock Radio)

Pasiunea pentru muzică a apărut în copilărie, iar odată ajuns adolescent a început să scrie recenzii la concerte dar și materiale despre artiștii în vogâ ai momentului la Pop, Rock & Show.

Actualmente Robert Benedek deține Romanian Rock Radio și Benediktus Production; organizează concerte și turnee în țară cu artiști români și internaționali, totodată fiind și agent de booking la Cavalleria Events.

http://www.romanianrockradio.caster.fm/

Premiul oferit: O formație va câștiga o cântare de club la Brașov în 2015.



(4) Detalii_Semifinala_GBOB_Crisan_gDvUuHZne.jpg

Balcony TV

BalconyTV este o platformă internațională online de video-uri, având conceptul: Music with a view. Proiectul funcționează pe bază de voluntariat, în peste 60 de orașe la nivel mondial (ex. Los Angeles, Toronto, New York, Budapesta, Dublin, Berlin etc.).

BalconyTV Cluj s-a lansat în decembrie 2014, fiind al 59-lea oraș partener și singurul din România.

Fiecare video începe cu prezentarea unei formații, care interpretează o singură piesă proprie LIVE, iar la final se realizează un scurt interviu cu artiștii.

BalconyTV Cluj lansează două episoade în fiecare lună, promovând muzica de calitate din România. Primul video a fost realizat cu Lights Out! din Cluj și a avut mare succes, câștigând titlul de Show of the week pe platforma internațională pe baza voturilor.

BalconyTV Cluj s-a asociat cu GBOB România pentru a oferi o serie de premii la câteva din Semifinalele GBOB organizate în 2015. Până acum acest premiu s-a oferit la Vespera după Semifinala GBOB Cluj și la Velosonics după Semifinala GBOB București.

Aici puteți viziona emisiunile realizate de
BALCONY TV CLUJ



Comandă tricoul și șapca GBOB România!

Prin achizitionarea tricoului și/sau a șepcii, sustineti organizarea concursului GBOB in Romania, de unde un castigator va reprezenta tara noastra la finala mondiala de la Berlin la inceputul anului 2016. Tricoul costa 50 lei; șapca costă 35 de lei; dacă doriți să cumpărați șapca cu tricoul la pachet, prețul este de 70 de lei.

Comenzile se pot efectua online la contact@sunetul-muzicii.ro



Ce este GBOB România?

THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live (căntat pe bune, în direct) din lume. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate, organizată în 30 de țări pe 5 continente.



Cine poate participa:

  • Formații cu 2 până la 6 membri în componență
  • Trupe muzicale de toate vârstele
  • Grupuri semnate sau nesemnate
  • Formații cu piese originale
  • Grupuri de orice gen muzical

Doar un grup muzical va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin la începutul anului 2016. De aici, un grup muzical câștigă titlul "Best New Band in the World" (Cea mai bună formație NOUÄ‚ din lume) și Pachetul Internațional pentru Dezvoltarea Formației, care include:

  • înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru
  • înregistrarea unui videoclip
  • oferta de contract de la GBOB Records Londra
  • promovare la nivel internațional

https://www.youtube.com/watch?v=ogQ4EZKz580



Semifinalele GBOB 2015

  • 21 martie - Cluj-Napoca (Hard Club)
    Finaliștii: Vespera (CJ/AB), Face Today (HR)
  • 15 mai - Rm. Vâlcea (Aby Stage Bar)
    Finaliștii: I'm The Trip (SB), Invader (HD)
  • 22 mai - București (Club Fabrica)
    Finaliștii: Basska (B), The Purple Dandies (B)
  • 29 mai - Oradea (Club Abyss)
  • 30 iulie - Sibiu (Oldies Pub) în cadrul Festivalului ArtMania
  • 10 septembrie - Tg.Mureș (Jazz&Blues)
  • 19 septembrie - Iași (Underground Pub)
  • 29 octombrie - Timișoara (Daos Club)

Înscrirea este GRATUITÄ‚ prin completarea unui formular pe website-ul: http://www.gbob.com



Comunicat: Asociația Sunetul Muzicii (rc)


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top