Cronici / Galerii foto / Interviuri

Cronică de concert Implant pentru Refuz lansare album Subradar, 13 decembrie 2019

Autor: Ion-Valentin Ceausescu, 15 Decembrie 2019

Implant Pentru Refuz, IPR sau, cum li se mai spune, "vipere", este o trupă cu o evoluție foarte interesantă în(1)cronuca-de-concert-implant-pentru-refuz-lansare-album-subradar-quantic-13-decembrie-2019_858a2f.png scena românească. Trupa din Timișoara, "orașul Revoluției", a avut parte de câteva schimbări de componență, dar și oarecum de stil, cu fiecare album adăugând o doză de melodicitate, având din ce în ce mai multe inflexiuni emotive, voci feminine în colaborare, fără însă a renunța complet la mesajul social sau la agresivitate. Pe data de 13 decembrie 2019 trupa a avut concert de lansare al celui de-al nouălea album, Subradar, în Club Quantic. Concertul a fost organizat de Dark Side Entertaiment. În deschidere au cântat trupele Unity of Opposites și The Sonic Taste.

Seara a început cu Unity of Opposites, o trupă din Arad formată în 2014 și care a crescut progresiv de-a lungul anilor. Stilul lor este unul eclectic, o combinație de rock and roll cu metal, fusion, momente de agresivitate combinate cu interludii mai clasice, dar care sună chiar bine. Nu i-am mai văzut pe băieți niciodată live, dar pot spune că a fost o experiență plăcută. Cu o zi înainte de concert au lansat melodia Smilig Slave, pe care au și cântat-o live, alături de altele mai vechi, precum În Decor sau Apologize. Încă nu se strânsese chiar toată lumea, dar cei prezenți i-au primit cum trebuie și eu consider că au avut o prestație chiar bună.

The Sonic Taste este o trupă din București care este formată din doi membri principali, Mircea Petrescu, la voce și chitară, și Mihai Nicolau "Baby Jesus", la tobe. Lor li se mai adaugă live alți muzicieni, alături de care rup scena. Se recomandă ca fiind o trupă de rock and roll, dar muzica lor depășește cu mult această categorie. Multe influențe metal sau hardcore pe alocuri fac ca muzica lor să fie greu încadrabilă, dar ce contează categoriile când muzica sună bine? Băieții au agitat și mai mult spiritele rockeristice din Quantic cu piese precum In your eyes sau No surprize.

Implant Pentru Refuz a pregătit un show cu adevărat special, cu foarte mulți invitați, dintre care unul surpriză, la final, pentru a încheia cu adevărat în forță concertul. Este vorba despre Ovidiu "Ochelari" Vinereanu, alături de care IPR a cântat clasicele Rezistența Continuă și IPR Gherila, spre marele deliciu al fanilor prezenți, care au lăsat la o parte "orice inhibiții" și au rupt norma. Alături de ei a fost și Rocco de la Rock n Ghenă, un adevărat showman care aduce un plus de energie pe scenă. Pe lângă ei au mai fost invitați Cătălin de la Coma pentru două piese, Cer-Pământ și Sidef (dedicat), Laura Brat, pentru piesele Apus si Surâs (această piesă fiind de pe albumul nou) precum și două fete, Daria Elena și Dora Gaitanovici. Daria Elena este câștigătoarea concursului "Căutăm Vocal" organizat de IPR și a cântat pentru prima dată cu aceștia pe scenă.

Galerie foto

Galerie foto Implant pentru Refuz lansare album Subradar la Quantic, 13 decembrie 2019, Autor: Lenore

Albumul pe care l-au lansat, Subradar, nu se găsește (sper că doar pentru moment) în format fizic, putând fi achiziționată doar o carte poștală cu un cod de downdload, iar mai apoi cartea poștală poate fi pusă în pământ și din ea iese o floare. Este o idee chiar interesantă, iar cei de la IPR au avut mereu idei ieșite din comun. Au cântat piese de pe toate albumele. Pot spune că a fost un concert dedicat, lung, extrem de pasionant și cei care nu au fost, să meargă data viitoare și să-i vadă pe băieți (care uneori sunt acompaniați pe scenă și de fete extrem de talentate) fiindcă o să plece de acolo încărcați de energie pozitivă.

Vezi galeria foto a evenimentului la

  • Galerie foto Implant pentru Refuz lansare album Subradar la Quantic, 13 decembrie 2019


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top