Cronici / Galerii foto / Interviuri

Takalaiton și Kroppen live - cronică de rocker

Autor: Titus, 9 Iulie 2019

MUM - Takalaiton si KroppenDuminică, 7 iulie 2019, a avut loc concertul finlandezilor de la Takalaiton, niște thrasheri costumați în vikingi. O puternică notă discordantă cu acest subgen scufundat într-un ocean de patchuri, geci de blugi și adidași albi. Ca să ne înțelegem, thrasher-ul fără patch cu D.R.I. e ca blacker-ul fără pentagramă la gât.

Evenimentul a fost organizat de Metal Under Moonlight, adică de Titus Constantinescu, cel pe care îl știți de la stand-ul de merch cu trupele cele mai supărate de pe pământ. Titus are un stand atipic și plin de oferte. Spre exemplu, acum la ofertă era "Pomana porcului", adică un pachet surpriză care conține un tricou, două CD-uri și o Eugenie! O duduie plătitoare de bilet chiar l-a întrebat pe Titus cu ce arome sunt eugeniile.

Concertul s-a ținut în The Pub - Universitate, un loc la fel de generic ca numele, dar spațios și cu condiții excelente pentru concerte live. De asemenea, personalul a fost ospitalier și le-a oferit trupeților o masa caldă.

În deschidere au cântat băieții de la Kroppen, trupă de blackened death metal din Slatina. Nu-i puțin lucru să cunoști death-eri din Slatina. Bănuiesc că nu sunt foarte mulți. Cel puțin trei știm cu siguranță că există pentru că și-au făcut trupă, iar legenda spune că orașul ar mai ascunde și un al 4-lea. Kroppen există din 2013, cu schimbări de componență și mici întreruperi, au un demo, iar acum se pregătesc de lansarea primului material full-length, intitulat "In Delirium Path".

E greu să locuiești într-un oraș mic din provincie și să ții o trupă de death metal ani de zile. I-am apreciat pentru asta, și dacă albumul va suna cel puțin la fel de bine cum a sunat la concertul ăsta, sunt convins că vor lăsa o impresie bună în comunitate. Și, pe lângă asta, e o bucurie să vezi o trupă din provincie cântând la București. Pentru oamenii ăia contează mult treaba asta și pun pasiune la fiecare notă, spre deosebire de majoritatea trupelor bucureștene care cântă prost, haotic, și se destramă când le pleacă primul membru.

Pe scenă au urcat apoi cei de la Takalaiton, veseli, relaxați și cu chef de distracție. Puțin rupți de realitatea est-europeană având un merch cu prețurile din Finlanda dar schimbate în lei. De exemplu, un tricou era 67 de lei iar un CD, 47 lei. Drept urmare nu și-au vândut chiar tot merch-ul, rămânând suficient și pentru restul turneului. Cam cu cât au venit... În rest, trupa a sunat OK, ceea ce era și normal. Când pleci în turneu, un pic acolo tot știi să cânți chiar dacă de cele mai multe ori o faci clișeistic și previzibil. Din fericire, nu a fost chiar așa, trupa avand anumite pasaje interesante, dinamice, văzându-se că sunt lucrați. În plus, cum am menționat și la începutul articolului, au pus mult accent și pe look, și-au dorit să fie atipici, costumându-se în vikingi. Din păcate n-am avut nici pix și nici foaie, așa că habar n-am ce piese au cântat și în ce ordine dar, sincer, nici nu contează.

Important e că show-ul a ieșit bine și le găsiți oricum toată discografia pe Spotify.

Următorul eveniment Metal Under Moonlight va fi găzduit de Yellow Pub pe 19 septembrie 2019, iar pe scenă vor urca doom-metalistii chilieni de la Weight Of Emptiness.

Alex Suciu
9 iulie 2019


Evenimente recomandate

Top