Noutăți și comunicate

Hellfest se amână și în acest an; noua ediție va avea loc între 17 - 19 iunie 2022

17 - 19 iunie 2022
Hellfest se amână și în acest an; noua ediție va avea loc între 17 - 19 iunie 2022
Potrivit organizatorilor Hellfest, celebrul festival se va amâna încă un an, acesta fiind reprogramat pentru perioada 17-19 iunie 2022. În continuare va prezentăm comunicatul oficial:

"Speram la mai bine, dar în cele din urmă, ce e mai rău abia începe.

Confruntați cu incertitudinile viitoarei situații din domeniul sănătățiiși cu cele mai recente reglementări guvernamentale pentru festivaluri, suntem obligați să anulăm ediția 2021 a HELLFEST din 18, 19 și 20 iunie.

Mobilizarea voastră incredibilă din timpul „dezbaterii” noastre de acum câteva săptămâni a alertat opinia publică și mass-media asupra unui întreg sector care suferă din plin această criză a sănătății (ca multe altele).

Statul a reacționat rapid și am putut îndeplini practic serviciile Ministerului Culturii în compania altor festivaluri franceze. Mai întâi pentru a explica situația noastră, apoi pentru a cere răspunsuri, dacă nu soluții, pentru a organiza festivaluri liniștiți în această vară.

În cadrul unei întâlniri „finale” din această joi, 18 februarie, verdictul a venit: festivalurile de vară vor fi autorizate, dar cu condiții draconice: 5.000 de persoane așezate cu distanțare socială. .. Fără îndoială că va fi posibil pentru multe concerte de muzică clasică, dans, teatru și altele evenimente. Dar pentru noi, aceste criterii fac imposibilă organizarea evenimentului nostru în 2021, obligându-ne să amânăm încă o dată ediția noastră aniversară.

Nu dorim să dăm vina pe guvern în mod gratuit pentru alegerile puternice pe care a decis să le facă. Suntem foarte conștienți de faptul că situația de sănătate necesită o anumită formă de precauție. Cu toate acestea, constatăm că aceste măsuri sunt mai mult sau mai puțin cele care erau în vigoare vara trecută, rezultând în ceea ce am îndrăzni să numim o vară moartă și mortală pentru festivaluri și cultură în general.

A trecut un an de la sosirea epidemiei și se pare că s-a făcut puțin înainte de revenirea la o „viață normală”. .. și asta în ciuda unei cunoașteri mai mari a bolii, în ciuda vaccinării care avansează, în ciuda prezenței testări. ..

Am cerut răspunsuri, le-am obținut. Nu ne vom minți unii pe alții, cu greu sunt încurajatoare pentru „animale de petrecere”, dar au meritul de a pune capăt incertitudinilor multor organizatori de festivaluri. Evident, nu putem fi mulțumiți de acest cadru foarte restrictiv, care este împotriva a ceea ce vrem să oferim participanților noștri la festival, ceea ce este un eveniment decisiv „Rock'n'roll”.

Un festival ar trebui să fie un spațiu de libertate, în care interacțiunile sociale și spiritul de sărbătoare nu pot fi sacrificate pe altarul unei epidemii. Ceea ce se propune este să organizăm festivaluri igienizate și fără viață pentru a spune că este permis.

Toate acestea sunt opusul a ceea ce ne unește și ne face o comunitate. A imagina un Hellfest cu 5.000 de spectatori scoși din cei 60.000 deja cu un permis de 3 zile, așezat și lăsat în urmă este o fantezie în cel mai bun caz, dacă nu chiar erezie.

Din păcate, prin această decizie și acest cadru, vedem încă o dată că industria muzicală, destinată în primul rând tinerilor, va fi lovită puternic vara viitoare.

Spre deosebire de alte festivaluri, facem alegerea grea de a nu accepta aceste reguli excesiv de restrictive, deoarece ar fi absurd. Datorim participanților noștri consistență în proiectul pe care dorim să-l oferim și pentru care au acceptat să plătească un preț ridicat.

Hellfest s-a născut din dorința de a reuni toți iubitorii de așa-numita muzică „extremă” într-un cadru de comuniune colectivă și un spirit de sărbătoare. Găsirea unui model rezistent este o utopie, a crede că așa ar merge împotriva ADN-ului festivalului.

A trăi cu virusul nu ar trebui să însemne renunțarea la ceea ce ne face fericiți. Viitorul festivalului se întunecă puțin mai mult și încă o dată încrederea și solidaritatea voastră ne vor permite să suportăm această furtună.

La fel ca anul trecut, vă sugerăm să păstrați abonamentul de 3 zile sau 1 zi achiziționat în 2020 și valabil pentru Hellfest 2021 într-un loc sigur. Abonamentul dvs. va fi valabil pentru ediția 2022, care va avea loc pe 17, 18 și 19 iunie, 2022.

Nu trebuie să faceți nimic dacă doriți să vă păstrați biletul. Această alegere puternică vă va permite să susțineți pe deplin asociația Hellfest Productions în pregătirea viitoarei sale ediții în 2022.

Un an 2022 care va trebui să răspundă acestei dorințe de a trăi împreună aceste momente grozave! Suntem conștienți de faptul că, în aceste perioade de criză economică, acest efort financiar va fi prea greu pentru unii dintre voi, de aceea va fi oferită și o soluție de rambursare. Vă vom contacta în curând cu privire la condiții, inclusiv la specificul legat de diferitele pachete de transport (tren, autobuz etc.).

Până atunci, puteți utiliza site-ul partenerului nostru Ticketswap pentru a revinde în siguranță biletul dvs. către un alt participant la festival, astfel încât să puteți susține festivalul și, fără îndoială, să faceți oamenii fericiți pentru anul viitor.

Această nouă lovitură nu ne-a doborât și, credeți-ne, avem nevoie de mult mai mult pentru a ne depăși voința. Anul viitor vă vom oferi o întoarcere „fizică” la Hellfest care vă va satisface toate așteptările după acești doi ani de absență. Nu există nicio îndoială că acesta va fi un moment istoric de reuniune între voi fanii, artiștii și echipele noastre! Între timp, vom începe să ne gândim la o modalitate de a exista chiar în această vară. Multe surprize (inclusiv una în special. ..) sunt de așteptat în iunie anul viitor. .. așa că stați la curent! Nu am putut finaliza acest nou comunicat de presă de anulare fără să ne gândim la angajații, tehnicienii, voluntarii, artiștii, contractorii, patronii și partenerii noștri care vor suferi încă un an de la anularea Hellfest. Să știți că nu suntem singuri în această furtună și că motivația și dorința noastră vor ieși de zece ori pentru a vă oferi un spectacol demn de această așteptare prea lungă.

Stay Safe, Stay Strong Hellfest Crew"


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top