Noutăți și comunicate

Stay Alive - primul episod din noua serie Gramofone

14 februarie 2020
Februarie vine cu noutățile lunii pe GramofoneTV, așa cum ar titra o cunoscută platformă de streaming video.
Gramofone inaugurează o noua serie de video-uri filmate chiar în epicentrul creativ al trupei, spațiul de repetiții și de invenții muzicale, deopotrivă, denumit cu candoare GramoHOME.

Primul episod este dedicat piesei "Stay Alive", o prima incursiune în spatele cortinei Gramofone, prin care trupa își dorește să implice direct publicul în creațiile adunate "în sertar".
https://youtu.be/JzUTL-5obeI
Cum timpurile noi atrag și oameni noi, Gramofone profită de ocazie pentru a-i face cunoștință publicului cu noul basist, Radu Camburu, un prieten mai vechi al trupei, nelipsit de la jam sessions și de la concertele de până acum. Radu s-a alăturat lui Paul, Vlad și Cristi de la începutul anului fiind un multi-instrumentist talentat cu o voce bună, a cărui amprentă se va simți în nucleul sonor al formației.

Ne bucurăm să îl avem alături ca membru permanent pe Radu. Ne-am tot distrat împreună în spațiul nostru, GramoHOME, cum ne place să îi spunem, în care ne tot petrecem timpul cântând, improvizând și compunând. Avem o chimie foarte bună, cunoștințele lui de bass, chitară, flaut și chiar timbrul său vocal completează cum trebuie sound-ul Gramofone, așa cum ni l-am dorit mereu, un sound care ne reprezintă cel mai bine în momentul de față,
a declarat Paul Drăgușin, co-fondator al trupei.

Gramofone, photo by Matei MarcuGramofone, photo by Matei MarcuGramofone, photo by Matei MarcuPremierele nu se opresc aici, însă. "Stay Alive", precum și celelalte piese care vor compune episoadele seriei, reprezintă prima producție autohtonă HDR10, un nou standard de redare video adoptat de Youtube și Netflix, acesta din urmă realizând doar conținut HDR în ultimul an. Fără a intra în prea multe detalii tehnice, trebuie menționat că această tehnologie permite redarea unui interval dinamic mai mare, imaginile având un contrast mult mai apropiat de cel specific ochiului uman. Momentan conținutul HDR10 poate fi vizionat doar pe dispozitive compatibile de ultimă generație, în timp ce pe celelalte device-uri este afișată automat o conversie standard a materialului video.

Săptămâna viitoare urmează episodul doi al seriei în care vom vedea și asculta o versiune marca Gramofone a unei piese bine cunoscute la nivel global, aparținând unei artiste care a dominat premiile Grammy de anul acesta.

Gramofone înseamnă
  • Paul Drăgușin (voce/clape),
  • Vlad Dumitrescu (voce/chitară),
  • Cristian Nicoară (tobe),
  • Radu Camburu (bass).


Facebook: https://www.facebook.com/gramofoneofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/gramofone_official/
Youtube: http://bit.ly/2rf3hmd
Google Play: https://tinyurl.com/gramofonegoogleplay
Deezer: https://tinyurl.com/gramofonedeezer
iTunes (Apple Music): https://tinyurl.com/gramofoneitunes
Spotify: https://tinyurl.com/gramofonespotify
Tidal: https://tinyurl.com/gramofonetidal
Amazon Music: https://tinyurl.com/gramofoneamazon
Zonga: https://tinyurl.com/gramofonezonga


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top