Noutăți și comunicate

Trupa Reșița Rocks a lansat noul single Garoafă Roșie (feat. Călin Pop)

23 ianuarie 2019
Trupa Reșița Rocks a lansat noul single Garoafă Roșie (feat. Călin Pop)
MediaPro Music Digital Distribution a lansat single-ul "Garoafă roșie", rezultatul noii colaborări dintre proiectul Reșița Rocks și solistul și chitaristul trupei Celelalte Cuvinte, Călin Pop. Piesa este disponibilă de astăzi pe platformele de streaming și download la adresa: https://UMRDD.lnk.to/GaroafaRosie



La fel ca și în cazul primei lor colaborări ("Povestea șoaptelor"), și această piesa a fost interpretată în original de grupul reșițean TRANSROCK, înființat în 1983 de Călin Pop (voce, chitară), Remus Spiridon (chitară), Adrian Cazacu (bass) și Sorin Chirculescu (tobe).

Călin Pop: "Pe vremea când locuiam în Reșița, aveam un volum de poezii de mai mulți autori, printre care era și Mihai Beniuc, pe ale carui versuri compusesem deja în 1980 piesa "Vocala", ajunsă în repertoriul CELELALTE CUVINTE de-abia în 2008, pe albumul "Stem". Mi-a atras atenția poezia "Despărțire de o garoafă roșie", care mi-a plăcut atât de mult, încât am compus muzica și linia melodica după text (de-obicei se compune invers, mai întâi muzica și melodia, și apoi textul). Versurile mi-au transmis o stare aparte, stare care m-a inspirat să creez această sensibilă piesă, precum petalele însângerate de durerea pribegiei. "Garoafa roșie" este o petală a sufletului meu".

Proiectul Reșița Rocks a fost înființat în anul 2016 de către muzicienii Toni Dijmărescu, Adrian Nițulescu și Flavius Suciu, ce și-au propus să promoveze trupele rock din Banatul Montan. Cei trei locuiesc în tări diferite (România, Spania și Germania), iar înregistrările sunt efectuate separat, fiind apoi mixate și masterizate de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre.

Grafica este realizată de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborările sale cu trupele GOODBYE TO GRAVITY pe albumul "Mantras Of War" sau BUCIUM pe albumul "Miorița".



YouTube: https://youtu.be/GfBbJ1ijFRw
Reșița Rocks pe Facebook: www.facebook.com/ResitaRocks
Playlist Spotify: https://bit.ly/ResitaRocks



Contact U Rock / Universal Music Romania: urock@umusic.ro
www.facebook.com/uRockmusicpage
www.facebook.com/umusicro
www.umusic.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top